r
Nosalty Logó

Epres morzsasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Epres morzsasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Morzsához

Töltelékhez

Tésztához

Összesen 1341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Morzsához

Töltelékhez

Tésztához

Összesen 5356 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Morzsához

Töltelékhez

Tésztához

Összesen 344 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.7 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1341 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.3 g

Zsír

  • Összesen
    255.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2141.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    852 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cukor
    468 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    466 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1853 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 5356 kcal
  • 3% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

Morzsához

Töltelékhez

Tésztához

Elkészítés

Morzsához

  1. A morzsához a margarint megolvasztjuk, és a cukorral, sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük csak, míg morzsalékos tésztát nem kapunk. Hűtőbe tesszük.

Töltelékhez

  1. Az epret megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, ha nagyobbak a gyümölcsök, felszeleteljük, (én csak félbevágtam, mert elég apró volt), és a barna cukorral, majd a liszttel óvatosan összeforgatjuk.

Tésztához

  1. A tésztához a margarint a cukrokkal, a sóval habosra keverjük, lassan hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk. Szép lassan beleforgatjuk a sütőporos lisztet.
  2. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.
  3. Az epres tölteléket elosztjuk a tészta tetején, majd rászórjuk a morzsát
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig hőlégkeveréssel sütjük.
  5. Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x34
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 19683
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres morzsasüti
Andi80_ 380 recept

Egy magazinban találtam ezt a receptet, kis módosítással készítettem. Finom, puha a tésztája, a teteje kicsit ropogós. Biztos vagyok benne, hogy más gyümölccsel is fogom még készíteni. Kb. 12 nagyobb szelet lett belőle.

Hozzávalók

Morzsához

Töltelékhez

Tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...