Epres-morzsás desszert
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
30g vaj215 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
2g víz0 kcal
-
9g fenyőmag61 kcal
A gyümölcshöz
Összesen
621
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
A tésztához
-
60g vaj430 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
3g víz0 kcal
-
18g fenyőmag121 kcal
A gyümölcshöz
Összesen
1241
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 31.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 259.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.2 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 99.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
621
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 62.7 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 519.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.4 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 198.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 403 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
1241
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 115.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Az mosott, szárított epreket félbevágjuk, sütőtálba tesszük, és megszórjuk kristálycukorral.
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, de mielőtt teljesen összeállna, morzsás állapotban az eperre szórjuk.
- A tésztát meghintjük fenyőmaggal.
- Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. (Akkor kész a desszert, amikor alul már bugyog az eper, a tészta és a fenyőmag aranysárga színbe öltözik.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 146
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10073
- Feltöltés dátuma: 2011. május 23.
Ajánló
Langyosan fogyasztjuk. Kínálhatjuk tejszínhabbal, fagylalttal, de magában is igen finom. Bármilyen idénygyümölccsel készíthetjük, de eperrel igazán finom, amelyhez jól párosul a tészta tetején megpirult fenyőmag íze. Természetesen a fenyőmag helyett diót, mandulát, mogyorót is használhatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pillanatok alatt összeállítható desszert. Erről a desszertről is elmondhatjuk, hogy egyszerű és nagyszerű.