r
Nosalty Logó

Epres-morzsás desszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres-morzsás desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcshöz

Összesen 621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcshöz

Összesen 1241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A gyümölcshöz

Összesen 275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 621 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.4 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 1241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcshöz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az mosott, szárított epreket félbevágjuk, sütőtálba tesszük, és megszórjuk kristálycukorral.
  2. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, de mielőtt teljesen összeállna, morzsás állapotban az eperre szórjuk.
  3. A tésztát meghintjük fenyőmaggal.
  4. Előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. (Akkor kész a desszert, amikor alul már bugyog az eper, a tészta és a fenyőmag aranysárga színbe öltözik.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10077
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Ajánló

Langyosan fogyasztjuk. Kínálhatjuk tejszínhabbal, fagylalttal, de magában is igen finom. Bármilyen idénygyümölccsel készíthetjük, de eperrel igazán finom, amelyhez jól párosul a tészta tetején megpirult fenyőmag íze. Természetesen a fenyőmag helyett diót, mandulát, mogyorót is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pillanatok alatt összeállítható desszert. Erről a desszertről is elmondhatjuk, hogy egyszerű és nagyszerű.

Hozzávalók

A tésztához

A gyümölcshöz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...