r
Nosalty Logó

Epres mascarponetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ribizli&ReBarbara
Epres mascarponetorta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 6251 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

alap

krém

tetejére

Összesen 255 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 521 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    486.4 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3271.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    736 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.8 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    555 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1633 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 6251 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 255 kcal

Hozzávalók

alap

krém

tetejére

Elkészítés

alap

  1. A zabkekszet késes darálón porrá őröljük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, és egyneművé keverjük. A kapott morzsát egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg a krémet összeállítjuk.
  2. A mascarponét 2 csomag vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral kézi habverővel összekeverjük, majd a maradék 2 csomag vaníliás cukorral és 2 csomag habfixálóval kemény habbá vert habtejszínt hozzákeverjük.
  3. Az epret megmossuk, lecsumázzuk, és kb. 1/4 részét kis kockákra felaprítjuk.
  4. A hab felét a kekszalapra kenjük, rászórjuk a felkockázott epret, majd ráborítjuk, és egyenletesen elkenjük rajta a maradék habot. Az egész eperszemekkel kirakjuk a tetejét, és vékony sugárban olvasztott étcsokit csorgatunk rá.
  5. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1490
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 24.

Ajánló

Eperszezonban, amikor igazi magyar epret lehet kapni, a legfinomabb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ribizli&ReBarbara 9 recept

Egy itt talált hasonló recept alapján már többször elkészítettem ezt a tortát, ami nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, csak arra kell vigyázni, hogy a vendégek érkezése előtt nehogy megkezdjük, mert akkor lehet, hogy nekik már csak kóstoló jut belőle...  Bármilyen savanykás idénygyümölccsel elkészíthető.

Hozzávalók

alap

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...