r
Nosalty Logó

Epres krémes Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Epres krémes Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

krém

tészta

tejszínhab

tetejére

Összesen 889 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

krém

tészta

tejszínhab

tetejére

Összesen 5334 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír

krém

tészta

tejszínhab

tetejére

Összesen 184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 889 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    239.9 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    1655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    736.4 g
  • Cukor
    430 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1640.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 5334 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

krém

tészta

tejszínhab

tetejére

Elkészítés

krém

  1. A tésztát kétfelé vesszük, és mindkettőből vékony, tepsi méretű (kb. 38x27 cm) lapot nyújtunk. Az egyik lapot egyben, a másik lapot kb. 8x8 cm-es kockákra vágva, halvány színűre sütjük (sütőpapíron). Amikor elkészültek, akkor az egész lapot a tepsi aljába tesszük.
  2. A tojásfehérjéből 15 dkg cukorral kemény habot verünk. A megmosott epret kisebb darabokra vágjuk, és félretesszük. Kb. 2 dl vízben csomómentesre keverjük a pudingport, a maradék vizet pedig a maradék 10 dkg cukorral és a vaníliával felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingot, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  3. A tűzről levesszük, és a tojásfehérjéhez öntjük. Egy habverő segítségével összedolgozzuk a krémet, végül az eper darabokat is beleforgatjuk. Az így kapott krémet a tésztára öntjük, és langyosra hűtjük.
  4. Ez idő alatt a habtejszínből a cukorral és a habfixálóval kemény habot verünk, és az eperkrém tetejére simítjuk. A tetőnek szánt tészta kockákkal beborítjuk, és hűtőbe tesszük a sütit 2-3 órára legalább.
  5. Eper szeletekkel díszítjük, és porcukorral megszórva, a felső négyzetek mentén felszeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 38x27
  • Sütés ideje: 16 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2313
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres krémes Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Eper "fun" vagyok :), alig várom minden tavasszal az eper érkezését! Természetesen próbálok ilyenkor többféle desszertet készíteni belőle, többek között ezt a könnyed, habos sütit is! 

Hozzávalók

krém

tészta

tejszínhab

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...