r
Nosalty Logó

Epres képviselőfánk Salamon Csillától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Epres képviselőfánk Salamon Csillától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 3910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 979 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    280.8 g
  • Telített zsírsav
    167 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4578.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    994 mg
  • Nátrium
    2809 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.4 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2595 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    836 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2551 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    516 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1327 micro
Összesen 3910 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. Vizet a vajjal cukorral és a sóval felforraljuk. Ha már tapad, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezgőssé nem válik.
  2. Kivesszük a tésztát a lábosból egy hideg tálba, pár percet hűlni hagyjuk. Tojásokat hozzáadjuk, és tovább keverjük.
  3. Tésztát habzsákba töltjük, és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe. Ne túl közel legyenek egymáshoz a halmok.
  4. 180 fokon sütjük 15-20 percig, majd 15-20 percig 160 fokon.
  5. Süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Krémhez

  1. Epret összeturmixoljuk, megszórjuk a cukorral, és kikeverjük.
  2. Tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a habfixálót.
  3. Epret összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  4. Kihűlt fánk tetejét levágjuk, üregeket eperkrémmel megtöltjük, és a levágott kalapját ráhelyezzük.
  5. Tetejét porcukorral meghintjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1246
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres képviselőfánk Salamon Csillától
Salamon Csilla 1203 recept

Kicsit macerás a tésztáját elkészíteni, de úgy gondolom, hogy a házi tésztának párja nincs. :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...