r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos torta sütés nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Somikatus
Epres-joghurtos torta sütés nélkül
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

629
Kalória
7.8g
Fehérje
130.4g
Szénhidrátok
7g
Zsír
67g
Víz
1000mg
Koleszterin
3.8g
Rost
95.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1043.4 g
  • Cukor
    765 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 5034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 202 kcal

Elkészítés

  1. A babapiskótából kiválogatunk annyit, amennyi a tortaformánkat egy rétegben befedi. Ezeket a piskótákat félretesszük (nekem 13 db kellett).
  2. A többi babapiskótát kb 1-1,5 cm-es darabokra aprítjuk, és egy nagy tálba tesszük.
  3. A tábla étcsokit a vízzel feltesszük melegedni. Amikor felolvadt a csoki, ráöntjük a piskótadarabokra, és jól összekeverjük.
  4. A masszát a tortaforma alján elosztjuk, majd kb 10 percre hidegre tesszük.
  5. Ameddig a torta alja hűl, megmossuk és elfelezzük az epreket, és hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint.
  6. Az összes eper felét (kb 25 dkg) a csokis alapon szépen elosztjuk.
  7. A lapzselatint kicsit kinyomkodjuk, majd olvadásig melegítjük. Amikor elolvadt, a két nagy doboz joghurtot hozzáadjuk, és jól összekeverjük. A joghurtos krém felét az eperrel díszített tortára öntjük.
  8. A félretett babapiskótát 2 dl epres/málnás üdítőbe mártjuk, de csak egy pillanatra, hogy ne ázzon el teljesen. Ezután a joghurtos krémre helyezzük.
  9. A babapiskóta réteg tetejére öntjük a maradék joghurtos krémet, majd a megmaradt eperrel díszítjük a tortát. Hűtőbe tesszük, ameddig elkészítjük a tetejére a zselét.
  10. 0,5 l üdítőt felteszünk melegedni, a vaníliás pudingot 1 kanál cukorral és 3 ek üdítővel kikeverünk, és az üdítővel pudingot főzünk.
  11. Még melegen a torta tetejére öntjük, elsimítjuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 26

Gyors és könnyű édességet szerettem volna készíteni, aminek a fő alkotója az eper, hiszen az egyik kedvenc gyümölcsöm. A sütőt éppen elfoglalta az ebéd, így maradt a babapiskótás módszer. A többi pedig jött magától... Összesen 70 percet vett igénybe az elkészítése.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!