r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos torta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Somikatus
Epres-joghurtos torta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 629 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1043.4 g
  • Cukor
    765 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 5034 kcal
  • 4% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babapiskótából kiválogatunk annyit, amennyi a tortaformánkat egy rétegben befedi. Ezeket a piskótákat félretesszük (nekem 13 db kellett).
  2. A többi babapiskótát kb 1-1,5 cm-es darabokra aprítjuk, és egy nagy tálba tesszük.
  3. A tábla étcsokit a vízzel feltesszük melegedni. Amikor felolvadt a csoki, ráöntjük a piskótadarabokra, és jól összekeverjük.
  4. A masszát a tortaforma alján elosztjuk, majd kb 10 percre hidegre tesszük.
  5. Ameddig a torta alja hűl, megmossuk és elfelezzük az epreket, és hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint.
  6. Az összes eper felét (kb 25 dkg) a csokis alapon szépen elosztjuk.
  7. A lapzselatint kicsit kinyomkodjuk, majd olvadásig melegítjük. Amikor elolvadt, a két nagy doboz joghurtot hozzáadjuk, és jól összekeverjük. A joghurtos krém felét az eperrel díszített tortára öntjük.
  8. A félretett babapiskótát 2 dl epres/málnás üdítőbe mártjuk, de csak egy pillanatra, hogy ne ázzon el teljesen. Ezután a joghurtos krémre helyezzük.
  9. A babapiskóta réteg tetejére öntjük a maradék joghurtos krémet, majd a megmaradt eperrel díszítjük a tortát. Hűtőbe tesszük, ameddig elkészítjük a tetejére a zselét.
  10. 0,5 l üdítőt felteszünk melegedni, a vaníliás pudingot 1 kanál cukorral és 3 ek üdítővel kikeverünk, és az üdítővel pudingot főzünk.
  11. Még melegen a torta tetejére öntjük, elsimítjuk, és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8787
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somikatus 25 recept

Gyors és könnyű édességet szerettem volna készíteni, aminek a fő alkotója az eper, hiszen az egyik kedvenc gyümölcsöm. A sütőt éppen elfoglalta az ebéd, így maradt a babapiskótás módszer. A többi pedig jött magától... Összesen 70 percet vett igénybe az elkészítése.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...