r
Nosalty Logó

Epres joghurtos Békakirály torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SüniSüti
Epres joghurtos Békakirály torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 4608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 575 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    247.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2676.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.6 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1764 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1490 micro
Összesen 4608 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat fehérjére és sárgájára választjuk. A fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a maradék cukorral és sóval fehéredésig keverjük, ekkor hozzáadjuk a lágy margarint, és alaposan felhabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet is, míg egy sűrű masszát nem kapunk.
  3. A sárga masszánkat először fellazítjuk egy ek fehérjehabbal, majd a többi habot óvatosan hozzáforgatjuk, míg nagyjából egynemű nem lesz a tésztánk.
  4. A tortaforma aljára sütőpapír kerül, az oldalát margarinnal megkenjük, így öntjük bele a tésztánkat, és spatula segítségével egyenletesen eloszlatjuk a tetejét. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
  5. A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és a belsejének mindkét oldalát megkenjük a lekvárral, és közé töltünk egy adagot a krémből. A krém többi részét felvisszük a torta tetejére és oldalaira simítva úgy, hogy még maradjon is belőle. Berakjuk kicsit szilárdulni a hűtőbe, és 1 óra után a maradék krémmel kidekoráljuk az oldalát is dekorcsővel, majd újra mehet a hűtőbe.

Krém

  1. A krémhez lágy habot verünk 1 ek cukorral a habtejszínből, majd a krémtúrót és az eperjoghurtot keverjük össze a vaníliás cukorral.
  2. Eztán a zselatinport a vízzel feltesszük a legkisebb gázrózsára a legalacsonyabb lángon melegedni felügyelet mellett, mert csak át kell melegíteni, míg fel nem olvad a por.
  3. A langyos zselatinhoz hozzákeverünk néhány kanállal a joghurtos keverékből, és csak utána öntjük hozzá a többihez. Ebbe keverjük bele óvatosan a habot is, és így megy a hűtőbe pihenni 1 órácskát.

Díszítés

  1. A marcipánt nagyjából arányosan szétválasztjuk, és az ételfestékkel cseppenként óvatosan dolgozva megszínezzük őket. Ezt követően mennek ők is a hűtőbe pihenni fél órácskára.
  2. A zöld marcipánt porcukros nyújtódeszkán kinyújtjuk, és a 22 cm átmérőjű tortaformával vágjuk ki a béka fejét. (Két különböző pogácsaszaggatót használtam a szemekhez a fehér és a zöld marcipánnál. A sárga masszát igyekeztem téglalap alakúra nyújtani, abból vágtam ki a korona mintáját, és az ujjammal nyomkodtam össze a két végét. A maradék fehérből kivettem a légy szárnyaihoz egy keveset, és a többit pirosra színeztem, abból lett a béka nyelve. Ragasztónak vizet használtam az egyes elemeknél.)
  3. A torta tetején állítottam össze a formát, és végezetül a dekortollal fejeztem be a legyecskét és a béka szemét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3208
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SüniSüti 80 recept

Egyik kedves barátnőm nagy béka fun, szóval adta magát az ötlet, hogy békás tortát készítek a születésnapjára. Szerintem igazán jól sikerült mind küllemre, mind ízre :D Nagyon élveztem a készítését! Az ízeket férjem találta ki, én csak kiviteleztem ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...