Epres fánktorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az égetett tésztához
-
23g finomliszt82 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
10 kcal
-
38g víz0 kcal
A krémhez
-
63g mascarpone253 kcal
-
75g eper23 kcal
-
13g porcukor48 kcal
Összesen
522
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az égetett tésztához
-
90g finomliszt328 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g víz0 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
300g eper90 kcal
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
2084
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
Az égetett tésztához
-
8.6g finomliszt31 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
15.8g tojás20 kcal
-
4 kcal
-
14.4g víz0 kcal
A krémhez
-
23.9g mascarpone97 kcal
-
28.7g eper9 kcal
-
4.8g porcukor19 kcal
Összesen
201
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 133.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 41 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
522
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 47.2 g
Zsír
-
Összesen 142.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 605 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 995.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 77 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 460 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.4 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 532.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 440 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 166 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 458 mg
-
Retinol - A vitamin: 434 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 820 micro
Összesen
2084
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 95.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
201
kcal
Hozzávalók
Az égetett tésztához
-
90 g finomliszt
-
30 g vaj
-
3 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl víz
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
300 g eper
-
50 g porcukor
Elkészítés
Az égetett tésztához
- A vizet a vajjal és a vaníliás cukorral felforraljuk.
- Az edényt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a lisztet. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, amíg a massza elválik az edény falától.
- Levesszük a tűzről, és beledolgozzuk a tojásokat (robotgéppel könnyebb).
- A tésztát csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd spirál alakban a belsejét is kitöltjük. A szélét áthúzzuk még kétszer-háromszor, hogy a tortának oldala is legyen.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- A mascarponét összeturmixoljuk 150 g eperrel és a porcukorral.
- A krémet a tésztára kenjük. A maradék epret félbevágjuk, és feldíszítjük vele a tortát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4578
- Feltöltés dátuma: 2012. június 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Flóra
318 recept
Apukám szülinapjára készítettem a tortát. Nyamóka nutellás fánktortája adta az ötletet.