Epres-csokis-vaníliás torta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kiss Móni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
138g tojás173 kcal
-
13g xilit30 kcal
-
38g diabetikus liszt124 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
11 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A krémekhez
-
43 kcal
-
43 kcal
-
23g epres pudingpor86 kcal
-
500g tej280 kcal
-
15g xilit36 kcal
A tetejére
-
125g növényi habtejszín314 kcal
-
5g xilit12 kcal
-
100g eper30 kcal
Összesen
1185
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
550g tojás692 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
150g diabetikus liszt495 kcal
-
24g sütőpor12 kcal
-
46 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A krémekhez
-
171 kcal
-
171 kcal
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
2000g tej1120 kcal
-
60g xilit144 kcal
A tetejére
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
20g xilit48 kcal
-
400g eper120 kcal
Összesen
4737
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A piskótához
-
13.9g tojás18 kcal
-
1.3g xilit3 kcal
-
3.8g diabetikus liszt13 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
A krémekhez
-
1.1g csokoládés pudingpor4 kcal
-
1.1g vaníliás pudingpor4 kcal
-
2.3g epres pudingpor9 kcal
-
50.6g tej28 kcal
-
1.5g xilit4 kcal
A tetejére
-
12.6g növényi habtejszín32 kcal
-
0.5g xilit1 kcal
-
10.1g eper3 kcal
Összesen
120
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.9 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 453 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3080.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 1102 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 900 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 181.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 635 micro
Összesen
1185
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 175.7 g
Zsír
-
Összesen 205 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1810 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12320.6 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 158 mg
-
Kálcium 4408 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 222 mg
-
Foszfor 3599 mg
-
Nátrium 3906 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 494.9 g
-
Cukor 121 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 727.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 778 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 221 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 324 micro
-
Kolin: 1447 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2540 micro
Összesen
4737
kcal
- 11% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
120
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
10 db tojás
-
10 evőkanál diabetikus liszt
-
2 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 kávéskanál vaníliaaroma
A krémekhez
-
1 csomag csokoládés pudingpor
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 csomag epres pudingpor
-
2 l tej
-
6 ek xilit
A tetejére
-
0.5 l növényi habtejszín
-
2 ek xilit
-
40 dkg eper
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá.
- A sárgáját kikeverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet kanalanként, és alaposan eldolgozzuk.
- Majd óvatossan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és avval is elkavarjuk óvatosan.
- A masszát kettészedjük, és az egyikbe beletesszük a kakaóport, és másikba a vanília aromát, és kikeverjük velük.
- Előmelegített sütőben kisütjük a 2 piskótalapot (kb. 20 perc/ darab).
- Ha meghűltek, akkor kettévágjuk mindegyiket.
- Elkészítjük a pudingokat.
- Az epret megpucoljuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk.
- Használjunk az oldalán lecsattolható sütőformát lehetőleg. Alulra betesszük az egyik kakaós lapot, majd a forma szélét visszacsatoljuk.
- Erre rászórunk eperdarabokat, majd az epres puding egyik fele jön, aztán vaníliás lap, eperdarabok és csokis puding, majd kakaós lap, eperdarabok és eperpuding, majd vaníliás lap, eperdarabok és vaníliás puding. Ezt berakjuk a hűtőbe, míg meg nem dermed a puding.
- A habot felverjük a xilittel és eperdarabokkal jó keményre.
- Ha megdermedt a piskótában a puding (jó 3-4 óra, mert egy kicsit szívja is magába a piskóta), akkor körbekenjük a felvert epres habbal, és díszítjük eperdarabokkal és a habbal. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6424
- Feltöltés dátuma: 2012. június 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kiss Móni
258 recept
Kislányom keresztanyukája és az én keresztlányomék jöttek hozzánk vendégségbe. Mivel ők sem szeretnék cukorral telenyomni magukat, gondoltam meglepem őket egy update tortával! Sikerült, és nagyon nagyon finom lett!