r
Nosalty Logó

Epres-csokis-vaníliás torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kiss Móni
Epres-csokis-vaníliás torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A tetejére

Összesen 1185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A tetejére

Összesen 4737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A tetejére

Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 1185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.7 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12320.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    4408 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    3599 mg
  • Nátrium
    3906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.9 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2540 micro
Összesen 4737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémekhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá.
  2. A sárgáját kikeverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet kanalanként, és alaposan eldolgozzuk.
  3. Majd óvatossan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és avval is elkavarjuk óvatosan.
  4. A masszát kettészedjük, és az egyikbe beletesszük a kakaóport, és másikba a vanília aromát, és kikeverjük velük.
  5. Előmelegített sütőben kisütjük a 2 piskótalapot (kb. 20 perc/ darab).
  6. Ha meghűltek, akkor kettévágjuk mindegyiket.
  7. Elkészítjük a pudingokat.
  8. Az epret megpucoljuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk.
  9. Használjunk az oldalán lecsattolható sütőformát lehetőleg. Alulra betesszük az egyik kakaós lapot, majd a forma szélét visszacsatoljuk.
  10. Erre rászórunk eperdarabokat, majd az epres puding egyik fele jön, aztán vaníliás lap, eperdarabok és csokis puding, majd kakaós lap, eperdarabok és eperpuding, majd vaníliás lap, eperdarabok és vaníliás puding. Ezt berakjuk a hűtőbe, míg meg nem dermed a puding.
  11. A habot felverjük a xilittel és eperdarabokkal jó keményre.
  12. Ha megdermedt a piskótában a puding (jó 3-4 óra, mert egy kicsit szívja is magába a piskóta), akkor körbekenjük a felvert epres habbal, és díszítjük eperdarabokkal és a habbal. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6419
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiss Móni 258 recept

Kislányom keresztanyukája és az én keresztlányomék jöttek hozzánk vendégségbe. Mivel ők sem szeretnék cukorral telenyomni magukat, gondoltam meglepem őket egy update tortával! Sikerült, és nagyon nagyon finom lett!

Hozzávalók

A piskótához

A krémekhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...