r
Nosalty Logó

Epres csokiparfé Ínyesmester szakácskönyvéből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Miss Lemon
Epres csokiparfé Ínyesmester szakácskönyvéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

A töltelékhez

Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

A töltelékhez

Összesen 1894 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A parféhoz

A töltelékhez

Összesen 294 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 378 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    148.9 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1099 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1096 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1894 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

A parféhoz

A töltelékhez

Elkészítés

A parféhoz

  1. A csoki lereszeljük, vagy apróra vágjuk, és 1-2 ek tejszínnel és a 6 dkg cukorral gőz fölött felolvasztjuk.
  2. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínhez.
  3. Kiöblített műanyag küblikbe töltjük a krémet úgy, hogy két ujjnyi hely maradjon még a tetejétől.
  4. Rátesszük a tálakra a tetőket, és fagyasztóba rakjuk.

A töltelékhez

  1. Az epret apróra vágjuk, és a porcukorral valamint a habbá vert tejszínnel összekeverjük. (Ehelyett használhatunk eperlekvárt is, úgy is nagyon jó lesz.)
  2. Miután a csokis hab legalább 2 órát eltöltött a mélyhűtőben kivesszük, kikaparjuk a közepét, és beletöltjük az epres tölteléket.
  3. A tetejét befedjük a kikapart csokis résszel, és mehet vissza a fagyasztóba újabb 1,5 órára, de ne nagyon többre, mert a különben nagyon keményre fagy a közebe.
  4. Mikor nagyjából megdermedt a közepe is, kivesszük a hűtőből, kívülről forró vizes ruhába csavarjuk egy pillanatra, majd kiborítjuk egy tányérra.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3073
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 31.

Ajánló

Más gyümölccsel is készíthető. Csinálhatjuk egy nagy vagy több pici formában is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Miss Lemon 84 recept

A híres-neves Ínyesmester szakácskönyvéből való a recept, némi módosítással. Bővebben itt.

Hozzávalók

A parféhoz

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...