r
Nosalty Logó

Eperzselés pudingkehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Eperzselés pudingkehely
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az eperzseléhez

A pudinghoz

Összesen 454 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az eperzseléhez

A pudinghoz

Összesen 1815 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az eperzseléhez

A pudinghoz

Összesen 109 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 454 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    839.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 1815 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Az eperzseléhez

A pudinghoz

Elkészítés

Az eperzseléhez

  1. Az epret kis kockára felvágjuk, vagy villával összenyomkodjuk.
  2. A tortazselét összekeverjük a cukorral, felöntjük 3 dl vízzel és kevergetve felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Az előkészített eperre öntjük, összekeverjük és kelyhekbe elosztjuk.
  3. Hűtőbe tesszük, míg teljesen megdermed.
  4. A pudingot a tejjel kikeverjük. A tejszínt habbá verjük, és utána a pudinghoz keverjük.
  5. A lehűlt zselére kanalazzuk, és tálalásig visszatesszük a hűtőbe.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2255
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperzselés pudingkehely
Salamon Csilla 1203 recept

Vendégek jelentkeztek be, akikre nem számítottam. Egy egyszerű nyalánkságnak nagyon megfelelt.

Hozzávalók

Az eperzseléhez

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...