Epertorta Peekaboo konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Piskótához
-
3 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek porcukor
-
20 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
2 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csomag sütőpor
Krémhez
Mártogató
Dekorálás
-
24 db babapiskóta
-
2 dkg eper
258
Kalória
6.2g
Fehérje
32.5g
Szénhidrátok
11.5g
Zsír
58.4g
Víz
54.8g
Koleszterin
1.7g
Rost
16.1g
Cukor
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskótához
-
17g tojás21 kcal
-
5g finomliszt16 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
5 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
11 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krémhez
Mártogató
Dekorálás
-
17g babapiskóta63 kcal
-
2g eper1 kcal
Összesen
258
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
46 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
114 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krémhez
-
250g eper75 kcal
-
400g növényi habtejszín1004 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
16g víz0 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Mártogató
Dekorálás
-
168g babapiskóta632 kcal
-
20g eper6 kcal
Összesen
2583
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
Piskótához
-
11.6g tojás15 kcal
-
3.2g finomliszt11 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
17.5g eper5 kcal
-
28.1g növényi habtejszín70 kcal
-
1.5g porcukor6 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
Mártogató
Dekorálás
-
11.8g babapiskóta44 kcal
-
1.4g eper0 kcal
Összesen
180
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 456.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 58.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
258
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 114.8 g
-
Telített zsírsav 94 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4565.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 1046 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1739 mg
-
Nátrium 1531 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.6 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 17 mg
Víz
-
Összesen 584.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 152 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 449 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 813 micro
Összesen
2583
kcal
- 6% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 41 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
180
kcal
Elkészítés
Piskótához
- Előmelegítjük a sütőt! :) (ha nem ez az első pontom, én rendszeresen elfelejtem, és így nem jön fel rendesen)
- A tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá felverjük.
- A tojások sárgáját felverjük, majda rétesliszttel, a sütőporral, az étkezési keményítővel, a natúr kakaóporralés egy csipet sóval összekeverjük
- Óvatosan összekeverjük ezt a két masszát, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
- Kibéleljük sütőpapírral a tortaformát, és kb 30 percig sütjük 200 fokon (tűpróbáig).
- Miutánkihűlt, 2 részre vágjuk.
- Az epret megmossuk,és citromlével leturmixoljuk
- Elkészítjük a zselatint, amint kihűlt,folyamatos kevergetés mellett az eperpüréhez adjuk. Kihűlésig keverjük, nehogy összehúzza az epret.
- Kemény habbá verjük a hulala tejszínt, majd óvatosan beleforgatjuk az epres szószt.
- Nekiállunk a tortának: alulra kerül egy réteg kakaós piskótalap, erre kenjünk az epres krém 1/3-át.
- Majd erre kerül egy sor mártogatott babapiskóta, amire a következő 1/3-a kerül, és lezárjuk a kakaós piskóta másik felével.
- A tetejét megkenjük a krém maradék 1/3-ával, annyi krémet hagyunk, hogy az oldalára, és díszítéshez maradjon egy kevés.
- Miután bekentük a torta oldalát krémmel, egymás mellé rásorakoztatjuk a babapiskótát, majd egy szalagot rákötünk.
- A maradékkrémethabzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 50 perc
- Sütés ideje: 30 perc
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
Pár éve ez volt anyukám anyák napi ajándéka. Igazán mutatós :)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!