r
Nosalty Logó

Epertorta Peekaboo konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Peekaboo
Epertorta Peekaboo konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Összesen 2583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4565.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1046 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1739 mg
  • Nátrium
    1531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    449 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    813 micro
Összesen 2583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Elkészítés

Piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt! :) (ha nem ez az első pontom, én rendszeresen elfelejtem, és így nem jön fel rendesen)
  2. A tojásfehérjéket a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá felverjük.
  3. A tojások sárgáját felverjük, majda rétesliszttel, a sütőporral, az étkezési keményítővel, a natúr kakaóporralés egy csipet sóval összekeverjük
  4. Óvatosan összekeverjük ezt a két masszát, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
  5. Kibéleljük sütőpapírral a tortaformát, és kb 30 percig sütjük 200 fokon (tűpróbáig).
  6. Miutánkihűlt, 2 részre vágjuk.
  7. Az epret megmossuk,és citromlével leturmixoljuk
  8. Elkészítjük a zselatint, amint kihűlt,folyamatos kevergetés mellett az eperpüréhez adjuk. Kihűlésig keverjük, nehogy összehúzza az epret.
  9. Kemény habbá verjük a hulala tejszínt, majd óvatosan beleforgatjuk az epres szószt.
  10. Nekiállunk a tortának: alulra kerül egy réteg kakaós piskótalap, erre kenjünk az epres krém 1/3-át.
  11. Majd erre kerül egy sor mártogatott babapiskóta, amire a következő 1/3-a kerül, és lezárjuk a kakaós piskóta másik felével.
  12. A tetejét megkenjük a krém maradék 1/3-ával, annyi krémet hagyunk, hogy az oldalára, és díszítéshez maradjon egy kevés.
  13. Miután bekentük a torta oldalát krémmel, egymás mellé rásorakoztatjuk a babapiskótát, majd egy szalagot rákötünk.
  14. A maradékkrémethabzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4434
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Peekaboo 8 recept

Pár éve ez volt anyukám anyák napi ajándéka.  Igazán mutatós :)

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Mártogató

Dekorálás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...