Epertorta Dork konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
44g tojás55 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g cukor89 kcal
-
11 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
4 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
Krém
-
50g habtejszín146 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
8g porcukor31 kcal
-
0 kcal
Díszítés
-
25g eper8 kcal
-
8g tejcsokoládé43 kcal
Összesen
544
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
440g tojás554 kcal
-
0g só0 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
0 kcal
Díszítés
-
250g eper75 kcal
-
80g tejcsokoládé428 kcal
Összesen
5424
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
Tészta
-
21.8g tojás27 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.4g cukor44 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
Krém
-
24.8g habtejszín72 kcal
-
12.4g mascarpone50 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
0 kcal
Díszítés
-
12.4g eper4 kcal
-
4g tejcsokoládé21 kcal
Összesen
267
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 33.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 645 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 204 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
544
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100.2 g
Zsír
-
Összesen 331.8 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 71 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 2014 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6450.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 1660 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 2647 mg
-
Nátrium 1739 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 520.4 g
-
Cukor 389 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 845.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2064 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 433 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 1287 mg
-
Retinol - A vitamin: 2037 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 316 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2041 micro
Összesen
5424
kcal
- 6% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 320.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
267
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
8 db tojás
-
1 csipet só
-
1 bögre cukor
-
3 teáskanál napraforgó olaj
-
1 bögre finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csomag sütőpor
Krém
-
500 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
4 púpozott ek porcukor
-
6 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Díszítés
-
250 g eper
-
80 g tejcsokoládé
Elkészítés
Tészta
- Szétválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától. A fehérjét elkezdjük mixelni, hozzáadunk egy kis sót is.
- Ha már kemény hab lett belőle, akkor hozzáadjuk szép lassan a bögre cukrot és a tojássárgákat is.
- Ezek után jön a 3 kanálnyi olaj, a vanília cukor, a liszt és a sütőpor is.
- Pár percig még mixeljük, és ha könnyen összeállt masszát kaptunk, leállítjuk a gépet.
- Kivajazunk egy formát, és beleöntjük, majd 25-30 percig sütjük, amíg a teteje barnás színű nem lesz. Az első 20 percben nem szabad kinyitni a sütőt, nehogy visszaessen a már jól megnőtt tészta.
Krém
- Felverjük külön a tejszínhabot. Külön verjük krémmé a mascarponét, a porcukrot és a kakaóport is.
- A tejszínhab 2/3-át szép lassan a mascarponés krémhez adjuk, és krémet készítünk belőle.
- A többi tejszínhabot félretesszük a díszítéshez.
Díszítés
- A piskótatésztát kétfelé vágjuk. Az alsó réteget megkenjük a mascarponés krém 2/3-val, vágunk bele kis eperdarabokat is.
- A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, és ha már kihűlt, akkor a kis eperdarabokat lecsorgatjuk vele.
- Rárakjuk a tetejét, és azt is megkenjük a fennmaradó mascarponés krémmel, illetve az oldalát a tejszínhabos krémmel kenjük meg. A tetejére tetszés szerint epret rakunk, végül csöpögtetünk rá olvasztott csokoládét is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 745
- Feltöltés dátuma: 2015. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Minden hétvégére kell a bűnös élvezet, főleg eper szezonban :D