r
Nosalty Logó

Epertorta Dork konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Epertorta Dork konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

544
Kalória
10g
Fehérje
52g
Szénhidrátok
33.2g
Zsír
84.6g
Víz
201.4g
Koleszterin
1.1g
Rost
38.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 5424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    645 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.2 g

Zsír

  • Összesen
    331.8 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2014 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6450.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    2647 mg
  • Nátrium
    1739 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.4 g
  • Cukor
    389 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    845.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2041 micro
Összesen 5424 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 267 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától. A fehérjét elkezdjük mixelni, hozzáadunk egy kis sót is.
  2. Ha már kemény hab lett belőle, akkor hozzáadjuk szép lassan a bögre cukrot és a tojássárgákat is.
  3. Ezek után jön a 3 kanálnyi olaj, a vanília cukor, a liszt és a sütőpor is.
  4. Pár percig még mixeljük, és ha könnyen összeállt masszát kaptunk, leállítjuk a gépet.
  5. Kivajazunk egy formát, és beleöntjük, majd 25-30 percig sütjük, amíg a teteje barnás színű nem lesz. Az első 20 percben nem szabad kinyitni a sütőt, nehogy visszaessen a már jól megnőtt tészta.

Krém

  1. Felverjük külön a tejszínhabot. Külön verjük krémmé a mascarponét, a porcukrot és a kakaóport is.
  2. A tejszínhab 2/3-át szép lassan a mascarponés krémhez adjuk, és krémet készítünk belőle.
  3. A többi tejszínhabot félretesszük a díszítéshez.

Díszítés

  1. A piskótatésztát kétfelé vágjuk. Az alsó réteget megkenjük a mascarponés krém 2/3-val, vágunk bele kis eperdarabokat is.
  2. A csokoládét megolvasztjuk gőz fölött, és ha már kihűlt, akkor a kis eperdarabokat lecsorgatjuk vele.
  3. Rárakjuk a tetejét, és azt is megkenjük a fennmaradó mascarponés krémmel, illetve az oldalát a tejszínhabos krémmel kenjük meg. A tetejére tetszés szerint epret rakunk, végül csöpögtetünk rá olvasztott csokoládét is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Minden hétvégére kell a bűnös élvezet, főleg eper szezonban :D

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!