r
Nosalty Logó

Eperszószos mazsolás túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Eperszószos mazsolás túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

túrós rész

eperszósz

Összesen 923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

túrós rész

eperszósz

Összesen 3691 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

túrós rész

eperszósz

Összesen 224 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2184.4 g
  • Cink
    488 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    377 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    225 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 923 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.3 g

Zsír

  • Összesen
    194.1 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8737.5 g
  • Cink
    1954 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1291 mg
  • Vas
    1508 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    2684 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    62 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    901 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 3691 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cink
    118 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    91 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    54 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

túrós rész

eperszósz

Elkészítés

túrós rész

  1. A tojásokat felverjük a cukrokkal, majd apránként az összes alapanyagot hozzátéve, jól összekeverjük. Gépi habverővel könnyebben megy!! 20 percre félretesszük állni.
  2. Az epret összetörjük, ízesítjük a cukorral. Összemelegítjük, a végén belekeverjük a citromlevet.
  3. Egy 23 cm-es formába öntjük a tésztát, melyet előtte vajaztunk, liszteztünk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon megsütjük. Még melegen rákenjük az eperszószt. Hűlni hagyjuk, aztán tálalhatjuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3124
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 11.

Ajánló

Én szilikonformában sütöttem, és gyönyörűen kijött belőle!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha van az embernek saját kertje, és csak kimegy, szed néhány szem epret, és neki is láthat ezt a finomságot elkészíteni.....ráadásul a túró még egészséges is!! :-)))

Hozzávalók

túrós rész

eperszósz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...