Epersaláta 2. - andalúz módra
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Receptműves
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
125g eper38 kcal
-
2g balzsamecet1 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
44
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g eper150 kcal
-
6g balzsamecet5 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
174
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
97.8g eper29 kcal
-
1.2g balzsamecet1 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
34
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 108 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
44
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 432.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 276 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
174
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 51.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
34
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg eper
-
3 tk balzsamecet
Elkészítés
- Alaposan mossuk meg az epreket, és válasszuk le a szárrészt.
- Vágjuk függőlegesen ketté a szemeket, és tegyük tálba.
- Hintsük meg a cukorral, majd a balzsamecettel, keverjük össze, és szórjuk meg kevés tört borssal.
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 19329
- Feltöltés dátuma: 2011. június 12.
Ajánló
A spanyol séfek cherry-ecetet használtak, de megfelelő a balzsamecet is. Illik hozzá egy kevés friss bazsalikom. Ezt a csemegét érdemes elkészülést követően elfogyasztani.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptműves
119 recept
Andalúz főzőkurzuson jártunk, melyet Férjecske nyert a fúziós (halas-sonkás-lecsós-kuszkuszos-olajbogyós) receptjével. A két spanyol séf hamar elvarázsolt a közvetlenségével és kedvességével, nagyon hasonlóan gondolkodnak a főzésről, mint én, vagyis a főzés sikerének nem több, mint 50%-a a recept, a másik fele a szenvedély, szeretet, kreativitás :-). Ez a recept gyerekjáték, mégis benne van a szenvedély, a kreativitás és a gyönyörűség.