adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
125g eper38 kcal
-
25g földimogyoró142 kcal
-
13g kókuszreszelék83 kcal
-
25g tortabevonó137 kcal
Összesen
400
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
500g eper150 kcal
-
100g földimogyoró567 kcal
-
50g kókuszreszelék330 kcal
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
1593
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
66.7g eper20 kcal
-
13.3g földimogyoró76 kcal
-
6.7g kókuszreszelék44 kcal
-
13.3g tortabevonó73 kcal
Összesen
213
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 393.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 109.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
400
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 114.2 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1573.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 236 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 420 mg
-
Foszfor 798 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.2 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 436.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 277 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 357 micro
-
Kolin: 90 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 153 micro
Összesen
1593
kcal
- 5% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 58.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
213
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
- Az epreket megmossuk, a vizet konyhai papírtörlővel felitatjuk, nagyságuk szerint négyesével szétválogatjuk, hurkapálcára húzzuk /félbetörjük a pálcikákat/.
- Gőz felett pici olajjal felolvasztjuk a csokit, apróra törjük a mogyorót.
- A felfűzött eprekre kiskanál segítségével rácsorgatjuk a csokit, kókuszreszelékbe, mogyoróba forgatjuk.
- Jól összehúzzuk az epreket -így dermedéskor összeragadnak, nem csúszkálnak a pálcikán, majd hűtőbe rakjuk.
- Kb. 30 perc múlva fogyasztható.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4616
- Feltöltés dátuma: 2010. június 07.
Ajánló
Fontos, hogy tényleg kemény húsú, nem túlérett epret használjunk, különben a forró csokitól nagyon megpuhul, nem marad jó roppanós. Nálunk a csokimikulások és a nyuszik nem igazán fogynak, ezért én azt szoktam olajjal gőz felett megolvasztva, apró darabokra törve bevonónak használni. /Ezen most éppen még a karácsonyról kimaradt mikulás van./
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A mamámnál a kertben van néhány olyan eperpalánta, amelyiken keményhúsú, nem igazán édes eper terem. Dzsemnek főzni a többi eperrel keverve tökéletes, de miután a TV paprika egyik adásában megláttam ezt a receptet, azóta ezek az eprecskék nem kerülnek bele a lekvárba, nyársra fűzve, csokival leöntve fejezik be kis életüket -családom nagy örömére!