Eperkrémes profiterol
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Loveiny
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
profiterol
-
58g víz0 kcal
-
30g margarin215 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
38g finomliszt140 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g cukor13 kcal
eperkrém
-
33g eper10 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
8g habtejszín24 kcal
-
15g pudingpor57 kcal
-
17g víz0 kcal
töltés és a kúp
Összesen
761
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
profiterol
-
350g víz0 kcal
-
180g margarin1291 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
230g finomliszt837 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
eperkrém
-
200g eper60 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
90g pudingpor343 kcal
-
100g víz0 kcal
töltés és a kúp
Összesen
4563
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
profiterol
-
20.1g víz0 kcal
-
10.3g margarin74 kcal
-
15.8g tojás20 kcal
-
13.2g finomliszt48 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
eperkrém
-
11.5g eper3 kcal
-
5.7g cukor22 kcal
-
8.6g margarin62 kcal
-
2.9g habtejszín8 kcal
-
5.2g pudingpor20 kcal
-
5.7g víz0 kcal
töltés és a kúp
Összesen
261
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 51.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 154.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 539 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 510 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 343 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
761
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 57.3 g
Zsír
-
Összesen 307.7 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 87 g
-
Koleszterin 956 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1791.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 831 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 397.6 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 926 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 314 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 795 mg
-
Retinol - A vitamin: 3059 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2056 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1308 micro
Összesen
4563
kcal
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 175 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 118 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
profiterol
- A vízben felolvasztjuk a margarint, megsózzuk, és belerakjuk a pici cukrot. Nem kell bele több, úgy finom, ha nem édes a tésztája.
- Ha felforrt, beletesszük a lisztet, és addig keverjük, míg teljesen el nem válik a lábas falától (én ilyenkor még rádobok még egy perc melegítést és kavarást, a biztonság kedvéért, kemény munka).
- Kihűtjük, vagyis legalább hagyjuk, hogy langyos legyen. Addig megfőzhetjük a krémünk alapját, mert annak is hűlnie kell majd, így jobban haladunk.
- Ha jó a hőmérséklete, belekeverjük egyenként a tojásokat. Könnyebb, ha felverjük, és kisebb adagokban adjuk hozzá. Ha kész, nyomózsákkal vagy kanalakkal kivajazott tepsibe adagoljuk, majd kisütjük kb. 200 fokon olyan 20 percig. Utána hűtjük, mielőtt belerakjuk a krémet.
eperkrém
- Az epret leturmixoljuk vagy kis kockákra vágjuk (ha habzsákkal akarjuk adagolni, akkor mindenképpen turmixolni kell, ha végül csak félbevágjuk a profiterolokat, és úgy kenjük bele, lehet csak kockázni).
- Az epret felrakjuk főzni, ha kockáztuk, akkor egy kicsit összenyomkodjuk villával. Mehet hozzá a cukor, és ha nagyon édes az eper, akkor egy kis citromlé. A mienk házi, így egy kicsit savanyú, de az íze így nagyon jól megy a profiterolhoz.
- A pudingport (nekem vaníliás volt, de lehet próbálni csokissal is akár), kikeverjük egy kis vízzel. Én kiöblítettem a befőttesüveget, amiben az eperturmix volt, hogy ne menjen kárba semmi.
- Ha már majdnem forr az eper, akkor hozzáadjuk a pudingport, és jó keménnyé főzzük, majd kihűtjük.
- Ha kihűlt, robotgépben kicsit kikeverjük, majd hozzáadagoljuk a margarint és egy kis tejszínt. Csodaszép rózsaszín lesz.
töltés és a kúp
- A kihűlt profiterolokat lehet habzsákkal tölteni, vagy félbevágni és megkenni őket.
- Én még készítettem belőle egy kúpot is, amihez egy kis vízből és cukorból karamellt csináltam.
- Kell egy kicsit vastagabb papírból, mondjuk egy A/3-as rajzlapból, egy tölcsért csinálni, majd azt kibélelni sütőpapírral. Mehet az aljába egy szép profiterol, majd rá kell csurgatni a karamellt, és rá újból egy profiterolt. Óvatosan, mert én belenyomtam a kúpban az ujjam a karamellbe, nagyon csúnyán meg tud égetni. Szóval, mindenki vigyázzon. Ha keményedik a cukor a tálban, picit vissza kell olvasztani és bekenegetni vele a profiterolokat a kúpban, ahol a következő hozzá fog érni. Figyeljetek oda, hogy hogyan áll a kúp, az enyém kicsit ferde lett, de szépen összeáll, és kiborítva meg is tartja a formáját. Nagyon csinos lett.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2358
- Feltöltés dátuma: 2015. június 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Loveiny
7 recept
Anyukámnak készítettem a születésnapjára profiterol-kúpot. Volt itthon egy csomó házi eprünk, vagyis előző napról egy kis összeturmixolt eper, mert az öcsém szereti inni. Gondoltam, miért ne lehetne a vaníliás helyett epres a tölteléke.