r
Nosalty Logó

Eperjoghurtos tejszíntorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nikóka
Eperjoghurtos tejszíntorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

683
Kalória
12.6g
Fehérje
123.8g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
34.2g
Víz
75.7g
Koleszterin
960.6mg
Rost
99.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Összesen 8201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 683 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5667.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    2796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1485 g
  • Cukor
    1196 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 8201 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótatortához a tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a tejjel, az olajjal, a többi cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot is.
  3. 26 cm-es tortakarikában megsütjük, 170 fokon, légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a vízzel, a joghurttal kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert hulalát.
  2. A tortát 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét és az oldalát is megkenjük vékonyan.
  3. 4-5 órára a hűtőbe tesszük.

Burkoláshoz, díszítéshez

  1. A fondant kinyújtjuk, és beburkoljuk vele a tortát, majd a maradékot tetszés szerint megszínezhetjük, és készíthetünk belőle virágokat.
  2. A fehérjemázhoz a porcukrot többször átszitáljuk, a citromlével és a tojásfehérjével kikeverjük. Robotgéppel csak alacsony fokozaton verjük, kb. 3-4 percig.
  3. Zöld ételfestékkel megszínezzük, és tetszés szerinti mintákat rajzolunk vele a tortára. A virágokat ezután helyezzük rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Ez a torta még tavaly készült, egy kedves barátnőm szülinapjára!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Métereskalács-torta

Az egyik legnagyobb közönségkedvenc édesség fogta magát és karácsony alkalmából tortaformába vágta magát! Semmivel sem több a macera, cserében nagyon szemrevaló, és még annál is ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

3 árulkodó jel, hogy a húsvéti csokitojás nem jó minőségű

Húsvétkor szinte mindenki vásárol szeretteinek csokinyuszit, -csibét, -bárányt, -tojást vagy bármilyen egyéb, a húsvét témaköréhez kapcsolódó figurát. És bár a díszes csomagolás minden esetben nagyon hívogató, a tartalma nem mindig olyan jó minőségű, mint amilyennek gondoljuk. Mutatunk 3 jelet, ami elárulhatja, hogy nem jó minőségű csokoládéról van szó!

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!