r
Nosalty Logó

Eperhabos tündértorták karamell öntettel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Eperhabos tündértorták karamell öntettel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A muffinhoz

Az eperhabhoz

A tetejére

648
Kalória
8.9g
Fehérje
86.7g
Szénhidrátok
30.9g
Zsír
103.5g
Víz
147.8g
Koleszterin
2.5g
Rost
56.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A muffinhoz

Az eperhabhoz

A tetejére

Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A muffinhoz

Az eperhabhoz

A tetejére

Összesen 7756 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A muffinhoz

Az eperhabhoz

A tetejére

Összesen 227 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    756.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    370.4 g
  • Telített zsírsav
    222 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1773 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9075 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    2506 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    2819 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1040 g
  • Cukor
    683 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1242.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    297 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 7756 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 227 kcal

Elkészítés

A muffinhoz

  1. Érdemes a krémmel kezdeni, mivel hűlnieés dermednie kell.Kevés tejjel csomómentesre keverjük a pudingporokat, és hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük a maradék tejjel, és sűrűre főzzük.
  2. A tűzről levéve a forró krémre alufóliát teszünk, hogy megelőzzük a puding bőrösödését.Kihűtjük.
  3. A tejszínt felhasználás előtt 12 órára hűtőszekrénybe tesszük.Robotgép segítségével felverjük. Mivelédes a krém és az öntet is, plusz cukrot nem kell hozzá adni.
  4. A zselatint 4 evőkanál vízbe beáztatjuk.
  5. A pudingos alapkrémünket géppel selymesre dolgozzuk,és a megmelegített, de már nem forró zselatint egyenletesen eloszlatjuk benne.
  6. A felvert tejszínt óvatosan a krémhez keverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze.Egy bő órát hagyjuk hűtőben dermedni a felhasználás előtt.
  7. A muffinokhoz: alisztet a kakaóval, cukorral és a sütőporral elkeverjük.
  8. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a lekvárt.Egy konyhai robotgép segítségével eldolgozzuk.
  9. Papírral bélelt muffin formákba kanalazzuk, és megsütjük. (24-30 db lesz belőle.)
  10. A kihűlt muffinokba egy éles késsel mélyedéseket vágunk.Egy teáskanál karamell öntettel és egy szem egész eperrel megtöltjük.
  11. A tetejére kb. 1 cm átmérőjű csillag dekorcsővelhabzsák segítségével halmokat nyomunk.
  12. Karamell öntettel ésfelezett eperszemekkel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A tavasz első hírnöke az eper. Szerencsére nekem sikerült extra édes szemeket vásárolnom. Ezt az igencsak kedvelt gyümölcsöt tejszínnel és karamellel házasítottam, így született meg ez a kakaós alapon nyugvó habos csoda. Mivel én nem kedvelem annyira a muffinokat önmagukban, így mindig megtöltöm őket. Ezen okból kifolyólag került a közepébe egy szem eper és egy kis karamell. Remélem nektek is annyira ízlik majd, mint nekünk. A vaj margarinnal, a tejszín növényi habalappal helyettesíthető, de én mindenkit arra bíztatok, hogy használjon jó minőségű alapanyagot a siker érdekében! Hogy ne csak a belbecs, de a külső is megkapó legyen, vehetünk szép csipkepapírt is. Ebből az adagból 24-30 db lesz, aki kevesebbet szeretne, felezze a hozzávalókat!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!