r
Nosalty Logó

Eperbomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anyika39
Eperbomba
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4906 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 818 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    201.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5922.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    1269 mg
  • Nátrium
    3424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cukor
    528 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1901 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    437 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1864 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 4906 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótaroládokat kihajtogatjuk, megkenjük az eperlekvárral, majd szorosan feltekerjük, alufóliába csomagoljuk, és 1 órat pihentetjuk.
  2. Egy 22-24 cm átmérőjű, 2 l űrtartalmú, hasas edény alját kibéleljük folpackcsíkokkal.
  3. A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 15-20 kisebb szem kivételével, a többit a porcukorral, citrom héjával és átszűrt levével összeturmixoljuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint egy evőkanál eperpéppel mérsékelt tűzön felolvasztjuk, majd több részben, habverővel a pép egészéhez keverjük. Végül óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
  5. A piskótatekercseket 1 cm vastagon felszeleteljük. 5-6 csigát félreteszünk, a többit a folpackkal kibélelt tál oldalára "tapasztjuk". Beleszedjük-simítjuk a krém felét, megszórjuk a félretett eperszemekkel, majd bevonjuk a maradék krémmel. Tetejére tesszük-nyomkodjuk a félretett piskótákat, aztán visszahajtjuk a fóliacsíkokat, és legalább 8 órára a hűtőszekrénybe tesszük. (Még jobb, ha előző nap készítjük el.)
  6. Tálaláskor a bombát lapos tálra borítjuk. Leemeljük róla a tálat és a fóliát, majd néhány szép eperszemmel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 34228
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 19.

Ajánló

Tippek: A piskótaroládokat magunk is elkészíthetjük. 2 x 3 tojásból, egy 28x32 cm-es tepsiben sütünk két vékony piskótalapot. A tepsit sütőpapírral érdemes kibélelni. Mikor kész a tészta, egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, és még melegen többször egymás után fel-letekerjük, majd feltekerve félrerakjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperbomba
Anyika39 15 recept

Ez a torta a nagyobbik lányom születésnapjára készült. Egy régi Nők Lapja recept alapján. Ez tényleg egy bomba, de aki szereti az édességeket, az nem fog csalódni benne. 1 szelet kalóriatartalma: 389kcal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...