Eper-rebarbaradzsem egy kis csavarral
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Panka80
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
314
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1885
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.1 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 228.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
314
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1269.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 497 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 474.8 g
-
Cukor 429 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 1368.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 642 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 932 micro
Összesen
1885
kcal
- 1% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 61.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
91
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az epret és a rebarbarát alaposan megmossuk, a rebarbarát "meghámozzuk". Nem mindenki szereti azt a külső részét, ami szálas. Apróra vágjuk őket. (Ezt én az eper felénél megunom, és kézzel össze szoktam nyomkodni. Utána egész nap isteni eperillatú a kezem.)
- Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük egyenesen a lábasba, amiben főzzük. A dzsemfixszel az előírtak alapján járunk el. Mehet bele az eper, a rebarbara és az a csipet fahéj.
- Mikor elkészült, az üvegeket színültig töltjük, és néhány percre fejre fordítjuk. Kicsit fanyar, de nagyon finom lekvár lesz az eredmény.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1003
- Feltöltés dátuma: 2015. július 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Panka80
37 recept
Világéletemben imádtam az eres dolgokat, lekvár, szörp, joghurt meg miegymás. Idén eldöntöttem, hogy csak azért is teszek el eperlekvárt. Még jó, hogy tudtam is szedni a párom nagymamájánál annyi epret, amennyi kell egy adaghoz. Ebből három kis szószos üveggel lesz, meg egy kicsi kimarad kóstolónak.