r
Nosalty Logó

Elzászi sertéskaraj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Laura36
Elzászi sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.3 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2514 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    535.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 977 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.1 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10055.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    1963 mg
  • Nátrium
    6943 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    2142 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    332 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3035 micro
Összesen 3905 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. Kivesszük egy tányérra, és zsírjában lesütjük a szeletekre vágott és kiklopfolt húst. Ha megsült ezt is kitesszük egy tányérra, és ennek zsírjában kezdjük el megfonnyasztani a finomra vágott hagymát.
  2. Ha megfonnyadt a hagyma, rátesszük a káposztát, a fűszereket és a fehérbort. Együtt pároljuk félpuhára.
  3. A burgonyát karikára vágjuk, és olajban félig kisütjük.
  4. Egy kizsírozott tepsi alkát kirakjuk a krumplikarikákkal, rátesszük a hússzeleteket, végül betakarjuk a káposztával. Megszórjuk a szalonnadarabkákkal, és sütőben összepároljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 86
  • Össznézettség: 35460
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Laura36 77 recept

Egy régi újság régi, de annál finomabb receptje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...