r
Nosalty Logó

Eliotes

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Eliotes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 318 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 1113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    277.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2827.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    1502 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    601.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    470 micro
  • β-crypt
    370 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1405 micro
Összesen 4453 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Öntsük a lisztet egy nagy keverőtálba, sózzuk meg és formáljunk egy kis mélyedest a liszt közepébe, és csorgassuk bele az olívaolajat.
  2. Kezdjük el eldolgozni, és miután kezd morzsolódni, jöhet a narancslé is a masszába.
  3. Gyúrjuk, míg szép rugalmas tésztáva nem válik. Takarjuk le és tegyük hűtőbe 1 órára.
  4. Közben készítsük el a tölteléket. Vágjuk fel apróra a hagymát, ha nem magozott olívabogyónk van, akkor azt értelemszerűen magozzuk ki.
  5. Dinszteljük meg a hagymát és az olívabogyót egy pár perc erejéig. Fűszerezzük borssal és egy kis fahéjjal, ha van otthon mentalevél, az is kerülhet bele egy marékkal.
  6. Tegyük félre a tölteléket egy kis időre, hogy az ízek is összeérjenek.
  7. Egy óra elteltével vegyük elő a tésztánkat, belisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki négyzet vagy téglalap formára, a tészta vastagsága érje el a 2 cm-t.
  8. Kenjük fel rá a tölteléket és óvatosan tekerjük fel.
  9. A kapott tekercset szeleteljük fel kb. 2 cm vastagságúra, és sütőpapírral kibélelelt tepsire helyezzük a csigákat.
  10. Előmelegített sütőben süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5376
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 09.

Ajánló

Az eredeti receptbe édeskömény is kerül.

Receptkategóriák

A régi görög parasztember reggelije.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...