r
Nosalty Logó

Egzotikus tejberizs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Egzotikus tejberizs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tejberizs

Narancsszósz

639
Kalória
15g
Fehérje
122.2g
Szénhidrátok
8.5g
Zsír
176.9g
Víz
-
Koleszterin
7g
Rost
64.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tejberizs

Narancsszósz

Összesen 639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tejberizs

Narancsszósz

Összesen 2556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tejberizs

Narancsszósz

Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    176.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    244 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2777.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1412 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    707.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    315 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    809 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    976 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1267 micro
Összesen 2556 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

Tejberizs

  1. A tejet a sóval, fahéjjal, kardamommal és ½ narancs vékonyan levágott héjával felfőzzük.
  2. Hozzáadjuk a rizst, alacsony hőmérsékleten, lefedve, közben meg-megkevergetve kb. 30 percig főzzük.
  3. 2 narancsot kifilézünk, a narancslevet felfogjuk. A maradék 2 narancsot kicsavarjuk.
  4. Egy serpenyőben 3 ek cukrot karamellizálunk, felöntjük a narancslével, felfőzzük, alacsony hőmérsékleten kb. 6-8 percig főzzük. Hozzáadjuk a narancsfiléket, hagyjuk hűlni.
  5. A datolyákat apróra vágjuk. A kardamont, a fahéjat és a narancshéjat kivesszük a rizsből. Hozzákavarjuk az apróra vágott datolyát, kandírozott narancshéjat, pisztáciát -1 tk kivételével-, és 2 ek cukrot.
  6. A rizst 4 hideg vízzel kiöblített, kb. 200 ml űrtartalmú csészébe osztjuk, enyhén megnyomkodjuk, és legalább 1 órát hidegre tesszük.
  7. A rizst tányérokra borítjuk, a narancsszósszal és a megmaradt pisztáciával megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egy különleges tejberizs recept.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!