r
Nosalty Logó

Egyszerű túrós pogácsa fehérborssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű túrós pogácsa fehérborssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 354 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2122.3 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    1668 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 520 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    187.4 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10611.7 g
  • Cink
    523 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    404 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    840 mg
  • Nátrium
    8339 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 2594 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1451.7 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a liszttel és a túróval összekeverjük. Hozzáadjuka sót, a tojást, a borsot,és jól összegyúrjuk.
  2. Egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük.
  3. Sodrófával kinyújtjuka tésztát ujjnyi vastagra. Kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. A tetejét tojással megkenjük. Tepsibe tesszük, forró sütőben pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 37498
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fiam negyedik osztályos magyar tankönyvében találtam a receptet, egy szövegértéses feladatban.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...