Egyszerű tojásfasírt
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
0 ÉRTÉKELÉS•
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A fasírthoz
-
11.7 db tojás
-
2.3 db zsemle
-
233.3 ml tej
-
1.2 db vöröshagyma
-
3.5 gerezd fokhagyma
-
3.5 ek napraforgó olaj
-
1.2 csokor petrezselyem
-
1.2 csokor kapor
-
1.2 csokor metélőhagyma
-
116.7 g zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
233.3 ml napraforgó olaj
316
Kalória
17.4g
Fehérje
27.8g
Szénhidrátok
15g
Zsír
141.7g
Víz
300.1g
Koleszterin
3.3g
Rost
4.2g
Cukor
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A fasírthoz
-
92g tojás115 kcal
-
18g zsemle49 kcal
-
33g tej19 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
35 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
30g metélőhagyma9 kcal
-
17g zsemlemorzsa66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
316
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A fasírthoz
-
550g tojás692 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
200g tej112 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
180g metélőhagyma54 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
1898
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
A fasírthoz
-
32.6g tojás41 kcal
-
6.4g zsemle17 kcal
-
11.9g tej7 kcal
-
5.3g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj13 kcal
-
2.7g petrezselyem1 kcal
-
10.7g kapor5 kcal
-
10.7g metélőhagyma3 kcal
-
5.9g zsemlemorzsa23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11.9g napraforgó olaj0 kcal
Összesen
113
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 978.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 251 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 372 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 141.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 54 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 189 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1163 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 932 micro
Összesen
316
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 104.3 g
Zsír
-
Összesen 89.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5872.8 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 213 mg
-
Kálcium 1508 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1521 mg
-
Nátrium 2230 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 166.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 20 mg
Víz
-
Összesen 850.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2051 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 326 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 1134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 942 micro
-
Kolin: 1479 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6977 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5593 micro
Összesen
1898
kcal
- 8% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 50.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 414 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
113
kcal
Elkészítés
A fasírthoz
- A tojások közül 9 darabot keményre főzünk, kihűtünk, majd meghámozunk. Ha száraz a zsemlénk, felkockázzuk, ha nem, darabokra vágjuk és megsütjük.
- A zsemlekockákat leöntjük a tejjel, majd hagyjuk, hogy megszívják magukat. A zöldfűszereket felaprítjuk. A hagymát felkockázzuk és némi olajon üvegesre dinszteljük. A fokhagymát felaprítjuk és 1-2 perc alatt lepirítjuk egy kevés olajon.
- A beáztatott zsemlét alaposan kinyomkodjuk, majd egy tálba tesszük a maradék nyers tojással, hagymával és fokhagymával, illetve az aprított zöldfűszerekkel. Hozzáreszeljük a főtt tojásokat is és az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Kézzel egységes masszává dolgozzuk a fasírt alapját: ha túl száraz lenne, adjunk hozzá még nyers tojást, amennyiben viszont túl nedves, némi zsemlemorzsával korrigáljunk. A massza akkor jó, ha összenyomva egyben marad, de nem ragad a kézre.
- Kis pogácsákat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük őket mindkét oldalon. Frissen, kedvünk szerint tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 20 perc
Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. Főzelékek mellé vagy szendvicsbe, de akár magában, hidegen fogyasztva is kiváló választás.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!