r
Nosalty Logó

Egyszerű tojásfasírt

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Egyszerű tojásfasírtok tányéron
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz

316
Kalória
17.4g
Fehérje
27.8g
Szénhidrátok
15g
Zsír
141.7g
Víz
300.1g
Koleszterin
3.3g
Rost
4.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

Összesen 1898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fasírthoz

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    141.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    932 micro
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5872.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1508 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    2230 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    850.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2051 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    1134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    942 micro
  • Kolin:
    1479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6977 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5593 micro
Összesen 1898 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A tojások közül 9 darabot keményre főzünk, kihűtünk, majd meghámozunk. Ha száraz a zsemlénk, felkockázzuk, ha nem, darabokra vágjuk és megsütjük.
  2. A zsemlekockákat leöntjük a tejjel, majd hagyjuk, hogy megszívják magukat. A zöldfűszereket felaprítjuk. A hagymát felkockázzuk és némi olajon üvegesre dinszteljük. A fokhagymát felaprítjuk és 1-2 perc alatt lepirítjuk egy kevés olajon.
  3. A beáztatott zsemlét alaposan kinyomkodjuk, majd egy tálba tesszük a maradék nyers tojással, hagymával és fokhagymával, illetve az aprított zöldfűszerekkel. Hozzáreszeljük a főtt tojásokat is és az egészet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. Kézzel egységes masszává dolgozzuk a fasírt alapját: ha túl száraz lenne, adjunk hozzá még nyers tojást, amennyiben viszont túl nedves, némi zsemlemorzsával korrigáljunk. A massza akkor jó, ha összenyomva egyben marad, de nem ragad a kézre.
  5. Kis pogácsákat formázunk, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük őket mindkét oldalon. Frissen, kedvünk szerint tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. Főzelékek mellé vagy szendvicsbe, de akár magában, hidegen fogyasztva is kiváló választás.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!