r
Nosalty Logó

Egyszerű krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Egyszerű krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 839 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5029 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 193 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 839 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    206.3 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.6 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1586.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1678 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 5029 kcal
  • 3% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Előtte való este elkészítjük a tésztát. A lisztet a sóval, és a vajjal összedolgozzuk. Közben az 5 dkg vajat megolvasztjuk.
  2. A tésztát vékonyra (lehetőleg téglalap alakúra) nyújtjuk. Megkenjük a vajjal, majd feltekerjük szorosan, mint a bejglit. 2 egyforma részre vágjuk. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük, 1 éjszakát pihentetjük.
  3. Elővesszük a tésztát, kinyújtjuk. Érdemes nagyobbra nyújtani a tésztát, mint amekkora az a tepsi, amiben a végén összeállítjuk. Legjobb ha lemérjük, és fél centit ráhagyva egy nagyobb tepsiben sütjük a lapokat. Majd kisütjük az első lapot. Csak annyira, hogy színt kapjon. A második lapot meg felvágjuk, annyi és akkora kockára, amilyen nagyságú krémest szeretnénk.
  4. Odatesszük forrni az 1 l vizet, amibe 15 dkg cukrot, meg a vaníliás cukrot beletesszük. Addig 2 dl vízben elkeverjük a 4 cs pudingot. Majd a felforrt vízhez hozzáöntve sűrűre főzzük.
  5. Közben a maradék cukorral szép fényesre verjük a tojásfehérjét.
  6. A forró pudinghoz fokozatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  7. Elővesszük azt a tepsit, amibe összeállítjuk a krémest. Letesszük az első tésztalapot, majd ráöntjük a krémet, arra meg mehet az előzőleg kockára tördelt tészta. Puzzlezünk kicsit, majd a tetejét porcukorral meghintjük.
  8. Mikor langyosra hűlt, hűtőbe tesszük pár órára. De a legjobb, ha 1 éjszakát pihen, akkor teljesen megpuhul a tetején is a lap.
  9. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 33x21x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 48328
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy megfakult papíron találtam, Anyukám receptjei között. De hogy Ő honnan kapta, az rejtély. Emlékszem, mikor kicsi voltam mennyire szerettük, csak nehéz volt megvárni, míg megpuhul a tészta. 

Hozzávalók

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...