r
Nosalty Logó

Egyszerű házi krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Allisc
Egyszerű házi krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 584 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3873.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1483 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    1891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    697.5 g
  • Cukor
    403 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 4673 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kiolvasztjuk a mirelit leveles tésztát, majd kettévágjuk.
  2. Egyenként kinyújtjuk a sütőtepsink méretére. A tepsi hátára sütőpapírt terítünk, és ráhelyezzük az egyik lapot. Villával megszurkáljuk.
  3. Előmelegített (220 °c-os) sütőbe, közepes rácsmagasságra tesszük, és 8-10 perc alatt világosra sütjük. Ha nagyon pirul, akkor már előbb kivesszük, nehogy megégjen. Deszkára csúsztatjuk, hagyjuk kihűlni. Hasonlóan sütjük a második lapot is.
  4. A krémhez felverjük keményre a tojásfehérjéket pici sóval. Előveszünk egy nagyobb lábost (legalább 4-5 literes legyen), amiben majd kényelmesen elfér, és kavargatható a krém. Ebben a tojássárgákat elkeverjük 4 kanál cukorral, 4 kanál tejjel és a pudingporokkal. A maradék tejhez hozzáadjuk a többi cukrot, és felforrósítjuk, majd kanalanként elkezdjük hozzákavarni a tojássárgás pudingporhoz. Fontos, hogy a forró tejet adagoljuk apránként a tojásos masszához, és mikor már látjuk, hogy nem tud becsomósodni, akkor már önthetjük bátrabban a forró tejet. Az egészet visszatesszük a tűzre, és folyamatos kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük alacsony hőfokon. Mikor már sűrű, két-három adagban hozzáadjuk a tojásfehérjékből vert habot, és folyamatos kavarás mellett 1-2 percig a habbal is főzzük még. Ezután lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kb. fél órát hűlni.
  5. A tepsinkbe helyezzük az egyik lapot. Ráöntjük a krémet (még melegen), és ráhelyezzük a második lapot. Egy picit rányomkodjuk teljes felületén, hogy a felső lap is mindenhol érintkezzen a krémmel.
  6. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak. Az sem baj, ha tudjuk enyhén préselni. Nekem van egy majdnem tepsi méretű vágódeszkám, így azt ráteszem a süti tetejére, és arra még tudok pakolni kisebb súlyokat a hűtőben (joghurt, tojás, stb...). Felszeletelés előtt leporcukrozzuk a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 92555
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban egyik nagy kedvencem volt, ahogyan anyukám készítette. Ő hájas tésztát gyúrt hozzá, de sokkal gyorsabban elkészül, ha készen veszünk leveles tésztát hozzá. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...