r
Nosalty Logó

Egyszerű epres sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Takács Kriszti
Egyszerű epres sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

740
Kalória
11.4g
Fehérje
65.1g
Szénhidrátok
47.9g
Zsír
48.6g
Víz
137.7g
Koleszterin
1.6g
Rost
35.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Alap

Krém

Tetejére

Összesen 740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Alap

Krém

Tetejére

Összesen 5911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Alap

Krém

Tetejére

Összesen 348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 740 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    382.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2197.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    388.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 5911 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 348 kcal

Elkészítés

Alap

  1. A kekszet kimérjük és ledaráljuk. A porcukrot átszitáljuk, a vajat megolvasztjuk, majd az egészet elkeverjük egymással. Körülbelül 25 cm átmérőjű piteformába öntjük és kézzel alaposan lelapogatjuk és elegyengetjük.
  2. Ha ezzel megvagyunk, mehet az előmelegített sütőbe, légkeverésen 180 C fokon 10 percre. Amikor letelt az idő, félrerakjuk és hagyjuk kihűlni. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  3. Amikor a tésztaalap kihűlt, ráöntjük a krémet. A sütőt légkeverésen 150 C fokra melegítjük elő. A sütő aljába egy hőálló edénybe kb. 1 liter forró vizet helyezünk.
  4. A sajttortát így 50 percig sütjük. Ha letelt az idő kivesszük és hagyjuk formában hűlni.

Krém

  1. Ehhez egy keverőedénybe kimérjük a mascarponét, a cukrot, a keményítőt, a tejfölt, a vaníliát és a tojásokat. Habverő segítségével simára keverjük.

Tetejére

  1. A tetejét 2 evőkanál eperlekvárral kenjük meg és epret szeleteljünk rá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!