Egyszerű eper pie
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csupasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
242
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2895
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
A tésztához
-
14.4g finomliszt52 kcal
-
5g margarin36 kcal
-
2.7g víz0 kcal
A töltelékhez
-
55.3g eper17 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
-
8.3g víz0 kcal
-
3.3g kukoricakeményítő13 kcal
Összesen
161
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 92 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
242
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 33.5 g
Zsír
-
Összesen 78 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1049.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 519 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 526 g
-
Cukor 246 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1103.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 747 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 553 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 691 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 615 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
2895
kcal
- 2% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.9 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.1 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
260 g finomliszt
-
90 g margarin
-
6 ek víz
A töltelékhez
-
1 kg eper
-
200 g cukor
-
150 ml víz
-
4 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadunk 6 ek hideg vizet. Egyneművé gyúrjuk, és kinyújtjuk, hogy a pereme túlérjen a sütőformán (ez azért fontos, mert így tudjuk majd szépen díszíteni körben a tészta szélét). Egyébként ez egy alaptészta, bármilyen pie receptheztudjuk máskor is használni.
- Ehhez a sütihez megsütjük előre a tésztát, kibéleljük fóliával, és betöltjük lencsével vagy babbal, hogy ne tudjon felhólyagosodni.
- A sütőt előmelegítjük 180-200 C fokra (ez az én sütőmön 4-es gáz fokozat).
- Amíg a tészta megsül, az kb. 30-35 perc.
- Addig elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez
- Külön edénybe epret válogatunk, kb. 20 szem egyforma, szép szemet.
- A maradékot burgonyatörővel megtörjük, hogy darabos legyen, hozzáadjuk a cukrot, és feltesszük főni.
- A 4 ek keményítőt összekeverjük 150 ml vízzel, mielőtt felforrna, hozzáöntjük, és kb.10 percig forraljuk, hogy sűrű, nyúlós masszát kapjunk belőle.
- A kiválogatott epreket rátesszük a megsült és kihűtött tésztára, és a forró epermasszát rátöltjük.
- Fontos kihűteni, majd tejszínnel és mentalevéllel díszítjük, és tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8903
- Feltöltés dátuma: 2013. június 06.
Ajánló
Ajánlok hozzá saját készítésű, tavalyi évjáratú vagy ennek híján készen vásárolt egy kupica eperpálinkát, ami csakis megerősíti ezt a kitűnő epres ízhatást. Ötlet: A megsült lencsét tedd egy dunsztosüvegbe, és így tudod tárolni, illetve máskor is felhasználni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csupasüti
59 recept
Hétvégén szedd magad eperföldön voltunk.:) Mindamellett, hogy a télirevaló eperdzsemet készítettem, és egy kis hordónyi eperpálinkának valót összeszedegettünk, úgy gondoltam, hogy még egy eper pie-t is iderittyentek, hátha valaki nem ismeri.