r
Nosalty Logó

Egyszerű eper pie

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csupasüti
Egyszerű eper pie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 242 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2895 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 161 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 242 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1049.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    615 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 2895 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    58 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, és hozzáadunk 6 ek hideg vizet. Egyneművé gyúrjuk, és kinyújtjuk, hogy a pereme túlérjen a sütőformán (ez azért fontos, mert így tudjuk majd szépen díszíteni körben a tészta szélét). Egyébként ez egy alaptészta, bármilyen pie receptheztudjuk máskor is használni.
  2. Ehhez a sütihez megsütjük előre a tésztát, kibéleljük fóliával, és betöltjük lencsével vagy babbal, hogy ne tudjon felhólyagosodni.
  3. A sütőt előmelegítjük 180-200 C fokra (ez az én sütőmön 4-es gáz fokozat).
  4. Amíg a tészta megsül, az kb. 30-35 perc.
  5. Addig elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. Külön edénybe epret válogatunk, kb. 20 szem egyforma, szép szemet.
  2. A maradékot burgonyatörővel megtörjük, hogy darabos legyen, hozzáadjuk a cukrot, és feltesszük főni.
  3. A 4 ek keményítőt összekeverjük 150 ml vízzel, mielőtt felforrna, hozzáöntjük, és kb.10 percig forraljuk, hogy sűrű, nyúlós masszát kapjunk belőle.
  4. A kiválogatott epreket rátesszük a megsült és kihűtött tésztára, és a forró epermasszát rátöltjük.
  5. Fontos kihűteni, majd tejszínnel és mentalevéllel díszítjük, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8903
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 06.

Ajánló

Ajánlok hozzá saját készítésű, tavalyi évjáratú vagy ennek híján készen vásárolt egy kupica eperpálinkát, ami csakis megerősíti ezt a kitűnő epres ízhatást. Ötlet: A megsült lencsét tedd egy dunsztosüvegbe, és így tudod tárolni, illetve máskor is felhasználni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű eper pie
Csupasüti 59 recept

Hétvégén szedd magad eperföldön voltunk.:) Mindamellett, hogy a télirevaló eperdzsemet készítettem, és egy kis hordónyi eperpálinkának valót összeszedegettünk, úgy gondoltam, hogy még egy eper pie-t is iderittyentek, hátha valaki nem ismeri.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...