r
Nosalty Logó

Egyben sült röszti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Egyben sült röszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1943 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    202.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 323 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    122.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1216.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    920.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1943 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 78 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. A burgonyákat egy nagy tálba reszeljük bele. Adjunk hozzá egy nagy csipet sót és egy teáskanál ecetet vagy citromlevet, hogy megakadályozzuk az oxidációt.
  2. Helyezzük a reszelt burgonyát egy nagy konyharuhába, és nyomkodjuk ki belőle a felesleges víz nagy részét.
  3. A burgonyát tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, és öntsük hozzá az olvasztott vajat. Jól keverjük át, hogy a vaj bevonja mindenhol a burgonyát.
  4. Béleljünk ki egy téglalap alakú sütőtálat sütőpapírral. Az oldalát kenjük meg vajjal vagy olajjal.
  5. Tegyük bele a burgonyás keveréket, és nyomkodjuk le jó alaposan. Fedjük le sütőpapírral, és tegyünk a tetejére egy kisebb tűzálló tálat, (súllyal akár) hogy nyomás alatt legyen.
  6. Az előmelegített sütőben 60 percig süssük. Ezután hűtsük szobahőmérsékletűre, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
  7. Másnap éles késsel szeleteljük fel 6 darab négyzetre. 175°C-ra felmelegített olajfürdőben süssük aranybarnára és ropogósra, 6-8 perc alatt.
  8. Sülés után hagyjuk hűlni kicsit, majd tálaljuk a választott feltétekkel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10964
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 26.

Receptkategóriák

Egyben sült röszti
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Ilyet még tuti nem láttatok, rösztikrumpli soha nem nézett még ki jobban! Ezek a ropogós, szaftos burgonyanégyzetek lesznek az új kedvenceitek. Sokoldalúak, szórakoztató az elkészítésük, és nagyon tetszetősek. Tojással, füstölt lazaccal, hollandi mártássál, fűszeres tejföllel, szalonnával, sőőőt, bármivel találhatjátok, amit csak megkívántok. Mindenképp próbáljatok ki, de óvatosan, függőséget okoz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...