Egyben sült röszti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
rántott ételek
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
323
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1943
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 153.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
323
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.3 g
Zsír
-
Összesen 122.7 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 323 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1216.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 677 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 920.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1026 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 1007 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
1943
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
78
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. A burgonyákat egy nagy tálba reszeljük bele. Adjunk hozzá egy nagy csipet sót és egy teáskanál ecetet vagy citromlevet, hogy megakadályozzuk az oxidációt.
- Helyezzük a reszelt burgonyát egy nagy konyharuhába, és nyomkodjuk ki belőle a felesleges víz nagy részét.
- A burgonyát tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, és öntsük hozzá az olvasztott vajat. Jól keverjük át, hogy a vaj bevonja mindenhol a burgonyát.
- Béleljünk ki egy téglalap alakú sütőtálat sütőpapírral. Az oldalát kenjük meg vajjal vagy olajjal.
- Tegyük bele a burgonyás keveréket, és nyomkodjuk le jó alaposan. Fedjük le sütőpapírral, és tegyünk a tetejére egy kisebb tűzálló tálat, (súllyal akár) hogy nyomás alatt legyen.
- Az előmelegített sütőben 60 percig süssük. Ezután hűtsük szobahőmérsékletűre, és egy éjszakára tegyük a hűtőbe.
- Másnap éles késsel szeleteljük fel 6 darab négyzetre. 175°C-ra felmelegített olajfürdőben süssük aranybarnára és ropogósra, 6-8 perc alatt.
- Sülés után hagyjuk hűlni kicsit, majd tálaljuk a választott feltétekkel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25
- Sütés ideje: 6 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10964
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Ilyet még tuti nem láttatok, rösztikrumpli soha nem nézett még ki jobban! Ezek a ropogós, szaftos burgonyanégyzetek lesznek az új kedvenceitek. Sokoldalúak, szórakoztató az elkészítésük, és nagyon tetszetősek. Tojással, füstölt lazaccal, hollandi mártássál, fűszeres tejföllel, szalonnával, sőőőt, bármivel találhatjátok, amit csak megkívántok. Mindenképp próbáljatok ki, de óvatosan, függőséget okoz!