Egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
75g kagylótészta278 kcal
-
63g zöldborsó51 kcal
-
125g zöldspárga18 kcal
-
30g pesto117 kcal
-
30g krémsajt75 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
Összesen
611
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
300g kagylótészta1113 kcal
-
250g zöldborsó203 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
120g pesto468 kcal
-
120g krémsajt300 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
Összesen
2440
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
22.5g kagylótészta83 kcal
-
18.7g zöldborsó15 kcal
-
37.5g zöldspárga5 kcal
-
9g pesto35 kcal
-
9g krémsajt22 kcal
-
2.4g olívaolaj21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g bazsalikom0 kcal
Összesen
181
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 27.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 752.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 256 mg
-
Nátrium 304 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 141 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 768 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2352 micro
Összesen
611
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.1 g
Zsír
-
Összesen 108.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3009.2 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 202 mg
-
Kálcium 231 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1026 mg
-
Nátrium 1215 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 287.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 564.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 277 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1064 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 3071 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9410 micro
Összesen
2440
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 225.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 230 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 705 micro
Összesen
181
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
300 g kagylótészta
-
1 csomag zöldspárga
-
120 g pesto
-
120 g krémsajt
-
4 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 marék bazsalikom
Elkészítés
- Egy nagy fazék sós vizet forraljunk fel, és adjuk hozzá a kagylótésztát. Kevergessük meg, és főzzük 8-10 percig, al dente-re.
- Ezután borítsuk bele zöldborsót és a spárgát (utóbbit ujjnyi darabokra vágva). Főzzük kb. 2 percig, hogy ressek maradjanak!
- Szűrjük és csepegtessük le az egészet, majd ugyanabba a lábosba, amiben főztük, borítsuk vissza a tésztát. Adjuk hozzá a krémsajtot, a bazsalikomos pesztót, sózzuk, borsozzuk, és öntsük nyakon olívaolajjal.
- Addig keverjük, amíg a tésztát egyenletesen bevonja a pesztós keverék. Ha a szósz túl sűrű, öntsünk hozzá egy kevés tésztavizet (kb. 2 evőkanál egyszerre), amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot.
- Keverjünk hozzá egy marék bazsalikom- vagy spenótlevelet, és már ehetjük is, forrón. Másnap, hidegen vagy szobahőmérsékleten készítsünk belőle tésztasalátát!
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 2828
- Feltöltés dátuma: 2023. június 05.
Ajánló
A maradékot légmentesen záródó edényben tároljuk legfeljebb 3 napig a hűtőszekrényben, illetve kínálhatjuk hidegen tésztasalátának egy kevés majonézzel összeforgatva is, de ne melegítsük fel újra, mert a hő hatására a pesztó (illetve a bazsalikom) megfeketedik, és kesernyés lesz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Pofonegyszerű pesztós tészta spárgával és zöldborsóval, pillanatok alatt. Ez egy igazán könnyed kora nyári tésztás fogás, amely alig 20 perc alatt elkészül (beleértve az előkészítést is!), és olyan az íze, mintha a koranyár robbant volna a szánkban: friss, üde és roppanós. Tökéletes egy laza hétvégi ebédhez vagy vacsorához. Fogyasszuk melegen, sajttal és bazsalikommal megszórva. Tálalhatjuk akár köretként is, roston sült lazac vagy csirkemell mellé.