r
Nosalty Logó

Egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    141 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2352 micro
Összesen 611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3009.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    564.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1064 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    3071 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9410 micro
Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 181 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy fazék sós vizet forraljunk fel, és adjuk hozzá a kagylótésztát. Kevergessük meg, és főzzük 8-10 percig, al dente-re.
  2. Ezután borítsuk bele zöldborsót és a spárgát (utóbbit ujjnyi darabokra vágva). Főzzük kb. 2 percig, hogy ressek maradjanak!
  3. Szűrjük és csepegtessük le az egészet, majd ugyanabba a lábosba, amiben főztük, borítsuk vissza a tésztát. Adjuk hozzá a krémsajtot, a bazsalikomos pesztót, sózzuk, borsozzuk, és öntsük nyakon olívaolajjal.
  4. Addig keverjük, amíg a tésztát egyenletesen bevonja a pesztós keverék. Ha a szósz túl sűrű, öntsünk hozzá egy kevés tésztavizet (kb. 2 evőkanál egyszerre), amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot.
  5. Keverjünk hozzá egy marék bazsalikom- vagy spenótlevelet, és már ehetjük is, forrón. Másnap, hidegen vagy szobahőmérsékleten készítsünk belőle tésztasalátát!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 2828
  • Feltöltés dátuma: 2023. június 05.

Ajánló

A maradékot légmentesen záródó edényben tároljuk legfeljebb 3 napig a hűtőszekrényben, illetve kínálhatjuk hidegen tésztasalátának egy kevés majonézzel összeforgatva is, de ne melegítsük fel újra, mert a hő hatására a pesztó (illetve a bazsalikom) megfeketedik, és kesernyés lesz.

Receptkategóriák

Egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Pofonegyszerű pesztós tészta spárgával és zöldborsóval, pillanatok alatt. Ez egy igazán könnyed kora nyári tésztás fogás, amely alig 20 perc alatt elkészül (beleértve az előkészítést is!), és olyan az íze, mintha a koranyár robbant volna a szánkban: friss, üde és roppanós. Tökéletes egy laza hétvégi ebédhez vagy vacsorához. Fogyasszuk melegen, sajttal és bazsalikommal megszórva. Tálalhatjuk akár köretként is, roston sült lazac vagy csirkemell mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...