r
Nosalty Logó

Egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Egyedényes, negyedórás spárgás-pesztós tészta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

611
Kalória
18.8g
Fehérje
71.8g
Szénhidrátok
27.2g
Zsír
141g
Víz
-
Koleszterin
8.4g
Rost
9.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    141 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2352 micro
Összesen 611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.1 g

Zsír

  • Összesen
    108.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3009.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1026 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    564.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1064 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    3071 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9410 micro
Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    705 micro
Összesen 181 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy fazék sós vizet forraljunk fel, és adjuk hozzá a kagylótésztát. Kevergessük meg, és főzzük 8-10 percig, al dente-re.
  2. Ezután borítsuk bele zöldborsót és a spárgát (utóbbit ujjnyi darabokra vágva). Főzzük kb. 2 percig, hogy ressek maradjanak!
  3. Szűrjük és csepegtessük le az egészet, majd ugyanabba a lábosba, amiben főztük, borítsuk vissza a tésztát. Adjuk hozzá a krémsajtot, a bazsalikomos pesztót, sózzuk, borsozzuk, és öntsük nyakon olívaolajjal.
  4. Addig keverjük, amíg a tésztát egyenletesen bevonja a pesztós keverék. Ha a szósz túl sűrű, öntsünk hozzá egy kevés tésztavizet (kb. 2 evőkanál egyszerre), amíg a szósz el nem éri a kívánt állagot.
  5. Keverjünk hozzá egy marék bazsalikom- vagy spenótlevelet, és már ehetjük is, forrón. Másnap, hidegen vagy szobahőmérsékleten készítsünk belőle tésztasalátát!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Pofonegyszerű pesztós tészta spárgával és zöldborsóval, pillanatok alatt. Ez egy igazán könnyed kora nyári tésztás fogás, amely alig 20 perc alatt elkészül (beleértve az előkészítést is!), és olyan az íze, mintha a koranyár robbant volna a szánkban: friss, üde és roppanós. Tökéletes egy laza hétvégi ebédhez vagy vacsorához. Fogyasszuk melegen, sajttal és bazsalikommal megszórva. Tálalhatjuk akár köretként is, roston sült lazac vagy csirkemell mellé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Húsvéti főtt sonka

A húsvéti sonka elkészítéséhez megannyi módszert, praktikát és trükköt kifejlesztettek már, amelyek (jobb esetben) mind puha, omlós és ízletes végeredményhez vezetnek. Épp ezért ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!