r
Nosalty Logó

Égetett cukros puszedlik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Égetett cukros puszedlik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1925.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    842.2 g
  • Cukor
    461 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 3839 kcal
  • 5% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukor felét egy edényben karamellizáljuk, mikor szép barna óvatosan felöntjük a vízzel, majd a cukor másik felét is hozzáadjuk. Megvárjuk, amíg feloldódik a karamell, azután hűlni hagyjuk.
  2. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a fahéjat, belemorzsoljuk a vajat.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáikat a már kihűlt karamellhez adjuk, majd a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Közepesen lágy, kissé ragacsos tésztát kapunk.
  4. Apró golyókat formázunk belőle, kb. akkorákat, mint egy közepes dió, és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket. 40 darab jött ki ebből a mennyiségből.
  5. Előmelegített sütőben, kb. 13-15 perc alatt aranysárgára sütjük, akkor jó, ha az aljuk barnás színű, még kissé puha az állaguk és a tetejük kissé repedezett (nem szabad túlsütni, mikor már szépen domborodnak, onnantól figyeljünk rájuk).
  6. A megsült puszedliket félretesszük hűlni.
  7. A tojások fehérjét vízgőz felett kissé felverjük, és apránként hozzáadjuk a kimért porcukrot, és a vaníliás cukrot. Fényes, sűrű cukormázat kapunk.
  8. Fogunk egy nagy edényt, és a puszedlik felét beletesszük, rákanalazzuk a cukormáz felét, a maradék puszedlik, és a maradék cukormáz. Összerázogatjuk, hogy szép márványos, maszatos mázat kapjanak a puszedlik (nekem kézzel is be kellett segíteni, hogy szépek legyenek, egyszerűen kézzel kevertem egyet rajta:))))
  9. Ha már mázasak, csinosak, akkor egyenként kirakjuk őket egy tálcára és megvárjuk, amíg kissé megszárad rajtuk a bevonat, utána zárható dobozba rakosgatjuk. Hetekig eláll.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 188
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 9943
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept Dusha Csenge gyönyörűséges könyvéből származik, ez az első recept, amit elkészítettem belőle, tekintve hogy karácsonyi ajándék volt. Szeretném elmondani, hogy minden várakozásomat túlszárnyalta....!!!!!!!! :)))) A könyvecske is, és a nagyija puszedlije is, mindenkinek csak ajánlani tudom, szépséges, zamatos, illatos, és ami nem mellékes, szinte a "semmiből" tudtam ezt a csodát elkészíteni!!!    

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...