r
Nosalty Logó

Egészben sült csirke Moldevit konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Moldevit
Egészben sült csirke Moldevit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 961 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3839 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    81.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    823.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1481 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 961 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    209.1 g

Zsír

  • Összesen
    326.6 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    84 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3295.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1726 mg
  • Nátrium
    772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2476 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    585 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1982 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5922 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 3839 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész csirkét hozzá illő ,kis méretű sütőtálba helyezzük, majd a bőrét hústűvel/hegyes késsel körbe szurkáljuk, hogy a húsban lévő folyadék távozhasson.
  2. A csirke bőrét enyhén megsózzuk, és a felaprított snidlinggel jól megszórjuk.
  3. Felolvasztunk 10 dkg margarint, amit sózunk, borsozunk, és beletörünk 2-3 fokhagymát. Jól elkeverjük.
  4. A (hűtőhideg) csirkét kívülről jól meglocsoljuk a fűszeres margarinnal, a comboknál és szárnyaknál a redőkbe dugdossuk a fokhagyma darabokat. A maradék fűszeres margarint a belsejébe locsoljuk + még sózzuk.
  5. A maradék 10 dkg margarint a csirke mellé rakjuk, hogy legyen majd mivel locsolgatni.
  6. 180 fokos sütőben (légkeveréses) alufóliával fedve fél órát (hogy minden mélységében átpuhuljon és főjön a hús), majd fólia nélkül további 1 órán át sütjük.
  7. Közben 3-5 alkalommal locsolgatjuk a margarinos lével, ami a sütőtálban összegyűlik alatta. Így szép lesz a színe, és ropogós a bőre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3851
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 20.

Ajánló

Ha nagyobb tepsi áll rendelkezésünkre, és még több idő, akkor első lépésként egy erre alkalmas csirkedaraboló ollóval vágjuk ki a csirke gerincét. Ha ezzel megvagyunk, fektessük a hátára a csirkét, és a mellcsontra támaszkodva törjük el azt. Így kilapítjuk, és egyenletesebben tud sülni mindenütt a csirke. :) Bármilyen salátával és/vagy egyéb körettel kiváló ebéd vagy vacsora az egész családnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egészben sült csirke Moldevit konyhájából
Moldevit 8 recept

A páromnak épp diétás napja volt, de előre 2 napra kellett főznöm. Így jött az ötlet, hogy sült csirkét friss salátával készítsek. A saláta a másnapos csirkesültet is feldobja, késő esti vacsi alkalmával is könnyen emészthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...