Egészben sült csirke Moldevit konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Moldevit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
961
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
Összesen
3839
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 52.3 g
Zsír
-
Összesen 81.7 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 823.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 229.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 619 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 146 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 496 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1481 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
961
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 209.1 g
Zsír
-
Összesen 326.6 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 146 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 84 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3295.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 306 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 1726 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 918.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2476 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 125 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 585 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 686 mg
-
Retinol - A vitamin: 1982 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5922 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 583 micro
Összesen
3839
kcal
- 14% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.5 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A konyhakész csirkét hozzá illő ,kis méretű sütőtálba helyezzük, majd a bőrét hústűvel/hegyes késsel körbe szurkáljuk, hogy a húsban lévő folyadék távozhasson.
- A csirke bőrét enyhén megsózzuk, és a felaprított snidlinggel jól megszórjuk.
- Felolvasztunk 10 dkg margarint, amit sózunk, borsozunk, és beletörünk 2-3 fokhagymát. Jól elkeverjük.
- A (hűtőhideg) csirkét kívülről jól meglocsoljuk a fűszeres margarinnal, a comboknál és szárnyaknál a redőkbe dugdossuk a fokhagyma darabokat. A maradék fűszeres margarint a belsejébe locsoljuk + még sózzuk.
- A maradék 10 dkg margarint a csirke mellé rakjuk, hogy legyen majd mivel locsolgatni.
- 180 fokos sütőben (légkeveréses) alufóliával fedve fél órát (hogy minden mélységében átpuhuljon és főjön a hús), majd fólia nélkül további 1 órán át sütjük.
- Közben 3-5 alkalommal locsolgatjuk a margarinos lével, ami a sütőtálban összegyűlik alatta. Így szép lesz a színe, és ropogós a bőre.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3851
- Feltöltés dátuma: 2015. július 20.
Ajánló
Ha nagyobb tepsi áll rendelkezésünkre, és még több idő, akkor első lépésként egy erre alkalmas csirkedaraboló ollóval vágjuk ki a csirke gerincét. Ha ezzel megvagyunk, fektessük a hátára a csirkét, és a mellcsontra támaszkodva törjük el azt. Így kilapítjuk, és egyenletesebben tud sülni mindenütt a csirke. :) Bármilyen salátával és/vagy egyéb körettel kiváló ebéd vagy vacsora az egész családnak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Moldevit
8 recept
A páromnak épp diétás napja volt, de előre 2 napra kellett főznöm. Így jött az ötlet, hogy sült csirkét friss salátával készítsek. A saláta a másnapos csirkesültet is feldobja, késő esti vacsi alkalmával is könnyen emészthető.