r
Nosalty Logó

Ég és föld - német almás krumplipüré

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Ég és föld - német almás krumplipüré
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 240 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4156.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    3474 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, hideg vízben felrakjuk főni. Sózzuk, amikor megpuhult, leszűrjük. Én visszarakom a forró platnira (abban az edényben, amiben főztem), hogy elpárologjon róla az összes víz.
  2. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, cikkekre vágjuk. Kevés vizet öntve rá, puhára főzzük. Leszűrjük. Egy tálba rakjuk a burgonyával együtt, krumplinyomóval megtörjük.
  3. A szalonnát felkockázzuk, serpenyőbe téve kisütjük a zsírját. A porcot kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt zsíron megpirítjuk a felszeletelt hagymát. A burgonyapüréhez keverjük a citromlével együtt.
  4. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk a kisült szalonnadarabokkal meg frissen aprított hagymával. Véreshurka-karikákkal kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 2599
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 22.

Ajánló

Véres hurka vagy fűszeresebb sültek mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy régi szakácskönyvben találtam erre a receptre. Azt mondja, hogy Németország azon részén népszerű ez a téli köret, ahol almát termesztenek. Nekem jól jött a pici és már aszalódófélben lévő almákhoz. No, meg a hurkasütés-kísérlethez, ami nem rég volt megvitatva itt az oldalon. Bevált az a módszer, hogy beáztattam vízbe sütés előtt. Így életem első repedésmentes hurkáját tálalhattam fel. De a repedtet is szeretjük, mert az íze ugyanolyan finom, ha nem jobb, mert megpirul jobban.   A nevét onnan kapta, hogy az alma az "égben" terem, vagyis fenn a magasban, a burgonya pedig a földben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...