r
Nosalty Logó

Edit diabetikus túrófelfújtja

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Edit diabetikus túrófelfújtja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    620 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    633 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1661 micro
Összesen 1401 kcal
  • 10% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat egyben felhabosítjuk, majd belekeverjük a többi hozzávalót (csipetnyi sót, vanília kivonatot, a búzadarát, a citrom levét és a héját, valamint a túrót). Jól eldolgozzuk.
  2. Tortaformába öntjük (nekem ez most egy szív alakú volt, de kb 24 cm-esbe elegendő a massza) és 170 fokon készre sütjük.
  3. A málnavelőhöz a kb. 0.5 kg-nyi málnát felrottynatjuk egy kevés cukorpótlóval (nekem diawell negyedannyi ugyanannyi volt most), majd szűrőn átpasszírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 23314
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 07.

Ajánló

Esetleg még lehet belekeverni 1 ek limoncello likőrt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Edit diabetikus túrófelfújtja
NovakAndi 48 recept

Úgy történt, hogy az egyik kolléganőmnek eltört a lába, viszont volt egy fontos, határidős munkánk, amit meg kellett csinálnunk. Mivel ő a törött lába miatt otthonról dolgozott, elmentem hozzá, és akkor ezzel várt. Isteni finom volt, így azonnal elkértem a receptet. Annyit módosítottam rajta, hogy mivel én nem vagyok híve a mesterséges édesítőnek, a cukornak meg végképp nem, így ahelyett xilittel vagy eritrittel szoktam készíteni illetve adtam még hozzá citromlevet és héjat is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...