Édesburgonyás spagetti chorizóval
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
90g édesburgonya56 kcal
-
50g chorizo148 kcal
-
100g spagetti tészta371 kcal
-
25g kesudió138 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
811
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
360g édesburgonya223 kcal
-
200g chorizo592 kcal
-
400g spagetti tészta1484 kcal
-
100g kesudió553 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3244
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
31g édesburgonya19 kcal
-
17.2g chorizo51 kcal
-
34.5g spagetti tészta128 kcal
-
8.6g kesudió48 kcal
-
8.6g parmezán sajt34 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
280
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.4 g
Zsír
-
Összesen 31.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1963.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 163 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 732 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 96.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 511 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 5530 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
811
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.5 g
Zsír
-
Összesen 125.2 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7853.4 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 334 mg
-
Kálcium 1421 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 653 mg
-
Foszfor 2463 mg
-
Nátrium 2930 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 384.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2045 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1009 micro
-
Kolin: 301 mg
-
Retinol - A vitamin: 201 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 22121 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
3244
kcal
- 13% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 677 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 1907 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
-
400 g spagetti tészta
-
100 g kesudió
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Az édesburgonyákat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és 15-20 perc alatt megfőzzük.
- A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben olaj nélkül pár perc alatt megpirítjuk.
- A spagettit a csomagoláson található utasítás szerint al dente-re főzzük.
- Ha az édesburgonya megfőtt, leszűrjük, a főzővizet félrerakjuk. Egy magasabb peremű tálban só és kevés főzővíz hozzáadása mellett pürésítjük az édesburgonyát, amíg egy krémes szószt kapunk.
- A szószt összekeverjük a kifőtt, lecsöpögtetett spagettivel, az apróra vágott kesudióval és a kolbász felével, majd egy sütőtálba öntjük. A tetejét kirakjuk a megmaradt kolbásszal, és megszórjuk parmezánnal.
- 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 278
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15831
- Feltöltés dátuma: 2017. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ez az étel az elmúlt években tett utazásaink ízeinek házasításából született. Peruban megszerettem az édesburgonyát, Spanyolországban imádtam többek között a chorizót, az olasz tésztáknak pedig ki tudna ellenállni? Első hallásra talán meglepőnek találjátok a fenti összetevők kombinálását, mert ki gondolta volna, hogy csupán egy hozzávaló, az édesburgonya felhasználásával ilyen gazdag, krémes tésztaszószt lehet készíteni?