r
Nosalty Logó

Édesburgonyás spagetti chorizóval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Édesburgonyás spagetti chorizóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 811 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3244 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.4 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1963.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5530 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 811 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7853.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    2463 mg
  • Nátrium
    2930 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2045 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1009 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    22121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 3244 kcal
  • 13% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az édesburgonyákat meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és 15-20 perc alatt megfőzzük.
  2. A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben olaj nélkül pár perc alatt megpirítjuk.
  3. A spagettit a csomagoláson található utasítás szerint al dente-re főzzük.
  4. Ha az édesburgonya megfőtt, leszűrjük, a főzővizet félrerakjuk. Egy magasabb peremű tálban só és kevés főzővíz hozzáadása mellett pürésítjük az édesburgonyát, amíg egy krémes szószt kapunk.
  5. A szószt összekeverjük a kifőtt, lecsöpögtetett spagettivel, az apróra vágott kesudióval és a kolbász felével, majd egy sütőtálba öntjük. A tetejét kirakjuk a megmaradt kolbásszal, és megszórjuk parmezánnal.
  6. 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 15772
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel az elmúlt években tett utazásaink ízeinek házasításából született. Peruban megszerettem az édesburgonyát, Spanyolországban imádtam többek között a chorizót, az olasz tésztáknak pedig ki tudna ellenállni? Első hallásra talán meglepőnek találjátok a fenti összetevők kombinálását, mert ki gondolta volna, hogy csupán egy hozzávaló, az édesburgonya felhasználásával ilyen gazdag, krémes tésztaszószt lehet készíteni?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...