r
Nosalty Logó

Édesburgonyaágyon sült spárgás csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Édesburgonyaágyon sült spárgás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1412.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    877 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    8709 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 561 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4236.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    953 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    1837 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2632 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    26128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 1684 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, az édesburgonyát meghámozzuk és fél cm széles karikákra vágjuk. A húst vékonyabb szeletekre vágjuk. Sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük az olajat. Az edény alját kirakjuk édesburgonyakarikákkal, amit kissé megsózunk. A burgonyakarikákra fektetjük a csirkemellszeleteket és mellérakjuk a spárgát, amit szintén kissé megsózunk. Megszórjuk reszelt sajttal, és meglocsoljuk a főzőtejszínnel.
  3. Ezután a tepsit letakarjuk alufóliával ás előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 35 perc után levesszük a fóliát és 15 percig hagyjuk még sülni, hogy a tetején a sajt kissé megpiruljon. Langyosan tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 761
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesburgonyaágyon sült spárgás csirkemell
Lizinka_ 604 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...