Édesburgonya-krémleves kecskesajttal
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Eir Fjóla Sigmundsdóttir
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
23g fehér hagyma8 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
200g édesburgonya124 kcal
-
200g víz0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
38g kecskesajt137 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g só0 kcal
-
38g kenyér103 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
Összesen
495
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
90g fehér hagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
800g édesburgonya495 kcal
-
800g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
150g kecskesajt546 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
9g só0 kcal
-
150g kenyér411 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
Összesen
1977
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
4.3g fehér hagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.4g olívaolaj3 kcal
-
38.4g édesburgonya24 kcal
-
38.4g víz0 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
-
7.2g kecskesajt26 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
7.2g kenyér20 kcal
-
18 kcal
Összesen
95
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2242.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 216 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 1676 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 365 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 12283 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
495
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.1 g
Zsír
-
Összesen 104.8 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8970.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 863 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 268 mg
-
Foszfor 1060 mg
-
Nátrium 6704 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 200.8 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1460.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4694 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 214 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 602 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 49130 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
1977
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 430.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 51 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 2356 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
95
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db fehér hagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 ek olívaolaj
-
800 g édesburgonya
-
8 dl víz
-
150 g kecskesajt
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál cayenne paprika
-
1 teáskanál bors
-
1.5 teáskanál só
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- Egy mély lábasban izzítsuk össze az apróra vágott hagymát és fokhagymát a felforrósított olívaolajon.
- Adjuk hozzá a megtisztított, megmosott és közepes darabokra vágott édesburgonyát, majd kavarjunk rajta egyet.
- Öntsük hozzá a vizet, majd adjuk hozzá az alaplevet vagy a leveskockát.
- Magas lángon addig főzzük, míg a burgonya megpuhul (kb. 15 perc).
- Miután már megpuhult a burgonya, adjuk hozzá a kecskesajtot (az egészet vagy a 3/4-ét, a maradékot akár díszítésként is lehet használni), a fél citrom levét és a fűszereket.
- Botmixerrel pépesítsük a levest, ha túl sűrű a végeredmény, akkor adjunk hozzá még némi vizet, amíg elérjük a tetszőleges állagot.
- Miután elkészült a leves, vegyünk egy serpenyőt, és némi olajon pirítsunk meg három szelet felkockázott fehér kenyeret.
- Még lobbanthatunk egyet a levesen, majd a pirított kenyérkockákkal és akár némi petrezselyemzölddel is tálalhatjuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 459
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 18641
- Feltöltés dátuma: 2015. február 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Eir Fjóla Sigmundsdóttir
2 recept
Az édesburgonya kiváló variációja a megszokott burgonyás ételeknek, ez a kecskesajttal dúsított krémleves pedig alaposan átértékeli a zimankós, téli napok hangulatát. Bár "csak" egy leves, melegen ajánlott akár főételként is fogyasztani. Dús, laktató, ínyenc fogás!