r
Nosalty Logó

Édesburgonya-krémleves kecskesajttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Eir Fjóla Sigmundsdóttir
Édesburgonya-krémleves kecskesajttal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

495
Kalória
14.8g
Fehérje
50.2g
Szénhidrátok
26.2g
Zsír
365g
Víz
29.6g
Koleszterin
6.2g
Rost
9.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1977 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2242.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    365 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    12283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 495 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8970.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    863 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1060 mg
  • Nátrium
    6704 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1460.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4694 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    49130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 1977 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2356 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. Egy mély lábasban izzítsuk össze az apróra vágott hagymát és fokhagymát a felforrósított olívaolajon.
  2. Adjuk hozzá a megtisztított, megmosott és közepes darabokra vágott édesburgonyát, majd kavarjunk rajta egyet.
  3. Öntsük hozzá a vizet, majd adjuk hozzá az alaplevet vagy a leveskockát.
  4. Magas lángon addig főzzük, míg a burgonya megpuhul (kb. 15 perc).
  5. Miután már megpuhult a burgonya, adjuk hozzá a kecskesajtot (az egészet vagy a 3/4-ét, a maradékot akár díszítésként is lehet használni), a fél citrom levét és a fűszereket.
  6. Botmixerrel pépesítsük a levest, ha túl sűrű a végeredmény, akkor adjunk hozzá még némi vizet, amíg elérjük a tetszőleges állagot.
  7. Miután elkészült a leves, vegyünk egy serpenyőt, és némi olajon pirítsunk meg három szelet felkockázott fehér kenyeret.
  8. Még lobbanthatunk egyet a levesen, majd a pirított kenyérkockákkal és akár némi petrezselyemzölddel is tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Az édesburgonya kiváló variációja a megszokott burgonyás ételeknek, ez a kecskesajttal dúsított krémleves pedig alaposan átértékeli a zimankós, téli napok hangulatát. Bár "csak" egy leves, melegen ajánlott akár főételként is fogyasztani. Dús, laktató, ínyenc fogás!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!