r
Nosalty Logó

Édesanyám mákos- és diós bejglije

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Édesanyám mákos- és diós bejglije
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Mákos töltelékhez

Diós töltelékhez

Tetejére

Összesen 1496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Mákos töltelékhez

Diós töltelékhez

Tetejére

Összesen 17920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tésztához

Mákos töltelékhez

Diós töltelékhez

Tetejére

Összesen 418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2028.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    261 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1496 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    340.3 g

Zsír

  • Összesen
    1084.1 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    295 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    584 g
  • Koleszterin
    744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    24342.3 g
  • Cink
    86 mg
  • Szelén
    523 mg
  • Kálcium
    9698 mg
  • Vas
    95 mg
  • Magnézium
    3337 mg
  • Foszfor
    9153 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    68 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1845.3 g
  • Cukor
    841 mg
  • Élelmi rost
    194 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4462 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    485 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2226 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3132 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 17920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 418 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mákos töltelékhez

Diós töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A margarint a sóval, liszttel elmorzsoljuk.
  2. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  3. A tojásfehérjéket habbá verjük.
  4. A margarinos lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a tejfölt és a felvert tojásfehérjét összegyúrjuk.
  5. Meleg helyen kelesztjük egy órát.

Mákos töltelékhez

  1. A cukrot lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk kevergetve, hogy a cukor elolvadjon.
  2. Ekkor belereszeljük az alaposan megsikált citrom héját, és beleöntjük a mákot. Összekeverjük, ha nagyon sűrű, pici vizet még teszünk hozzá, de vigyázzunk, hogy ne legyen híg! Kihűtjük.

Diós töltelékhez

  1. A cukrot beleöntjük egy lábosba, és annyi vízzel, amennyi éppen ellepi felöntjük. Kevergetve felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon.
  2. Ekkor belereszeljük az alaposan megsikált narancs héját, és beleöntjük a darált diót. Ha nagyon sűrű, pici vizet tegyünk hozzá, de vigyázzunk, hogy ne legyen híg! Kihűtjük.
  3. A megkelt tésztát nyolc egyenlő részre osztjuk.
  4. Mindegyik gombócot kinyújtjuk, és négyet máktöltelékkel, négyet diótöltelékkel megtöltjük.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a rudakat (4-4 db-ot).

Tetejére

  1. A tojásokat enyhén felverjük, és lekenjük a bejgliket.
  2. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük szép pirosra.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5050
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám mákos- és diós bejglije
Gonoszka1 428 recept

Ezt a bejglit készíti Édesanyám minden évben a családnak. Nagyon szeretjük, így hamar megesszük. Ezekkel a hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva a mákos bejgli 100 grammja 459 kalóriát, a diós bejgli 100 grammja 493 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Tésztához

Mákos töltelékhez

Diós töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...