r
Nosalty Logó

Édes tejbegrízgaluska ropogós, pirított morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Édes tejbegrízgaluska ropogós, pirított morzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a galuskához

az öntethez

Összesen 678 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a galuskához

az öntethez

Összesen 1353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

a galuskához

az öntethez

Összesen 158 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 678 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2093.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    897 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    376 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1353 kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

a galuskához

az öntethez

Elkészítés

a galuskához

  1. A tejet feltesszük főni, még hidegen hozzáadjuk a búzadarát, 1 ek. porcukorral ízesítjük.
  2. Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzünk. Félretesszük, langyosra hűtjük.
  3. Kb. 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítünk egy magasabb falú serpenyőben.
  4. A forró vajra ráteszünk 6 ek. zsemlemorzsát, és folytonos keverés mellett aranyló színűre pirítjuk.
  5. A gyönyörű, aranyszínűre pirult morzsát megszórjuk 1 ek. porcukorral, elkeverjük.
  6. Egy evőkanállal galuskát szaggatunk a langyos, sűrű grízből, egy másik evőkanál segítségével a morzsára tesszük. Így járunk el egészen addig, míg galuskává nem válik az összes tejbegrízünk. Ezután alaposan beleforgatjuk őket a morzsába. (Ha valaki szeretne inkább gombócokat formálni belőle, bátran megteheti, én valahogy ezeket az amorf galuskákat részesítem inkább előnyben.)
  7. A tejfölt elkeverjük a porcukorral, ezzel díszítve tálaljuk a galuskákat.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5632
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A világ legegyszerűbb receptje következik :). Imádom, mert szuper gyorsan elkészíthető, pehelykönnyű, a mi étkezőasztalunkon kéthetente biztos megfordul. Vigyétek-egyétek, nem fogjátok megbánni!

Hozzávalók

a galuskához

az öntethez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...