"Édes szerelem" torta
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A piskótalaphoz
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
A krémhez
-
1 l tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
130 g vaníliás pudingpor
-
35 dkg cukor
A tetejére
-
1 db narancs
-
1 db őszibarack
-
2 dkg meggy
-
5 dl habtejszín
803
Kalória
13.9g
Fehérje
119.9g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
133.2g
Víz
233.6g
Koleszterin
2.1g
Rost
83.8g
Cukor
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótalaphoz
-
47g tojás59 kcal
-
17g cukor66 kcal
-
21g finomliszt78 kcal
A krémhez
-
143g tej80 kcal
-
6 kcal
-
71 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
50g cukor194 kcal
A tetejére
-
21g banán12 kcal
-
37g narancs13 kcal
-
18g őszibarack7 kcal
-
3g meggy1 kcal
-
2g tortazselé6 kcal
-
71g habtejszín209 kcal
Összesen
803
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótalaphoz
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
A krémhez
-
1000g tej560 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
130g vaníliás pudingpor495 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
350g cukor1355 kcal
A tetejére
-
150g banán85 kcal
-
260g narancs89 kcal
-
127g őszibarack48 kcal
-
20g meggy9 kcal
-
12g tortazselé41 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
Összesen
5612
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótalaphoz
-
10.4g tojás13 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
4.7g finomliszt17 kcal
A krémhez
-
31.6g tej18 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
4.1g vaníliás pudingpor16 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
11.1g cukor43 kcal
A tetejére
-
4.7g banán3 kcal
-
8.2g narancs3 kcal
-
4g őszibarack2 kcal
-
0.6g meggy0 kcal
-
0.4g tortazselé1 kcal
-
15.8g habtejszín46 kcal
Összesen
178
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.9 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 133.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 274 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 269 micro
Összesen
803
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.4 g
Zsír
-
Összesen 204.6 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4351.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1778 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1135 mg
-
Nátrium 1104 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 839.5 g
-
Cukor 587 mg
-
Élelmi rost 15 mg
Víz
-
Összesen 932.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1916 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 987 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 45 micro
-
β-karotin 796 micro
-
β-crypt 328 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1880 micro
Összesen
5612
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 137.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 29.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
178
kcal
Elkészítés
A piskótalaphoz
- Piskótát készítünk:
- A tojásoksárgáját habosra keverjük a 12 dkg cukor 1/3 -részével.
- A tojásfehérjét a maradék 2/3 -rész cukorral kemény habbá verjük.
- Ezután óvatosan a fehérjés habot belekeverjük a sárgájás masszába.
- A lisztet óvatosan belekeverjük.
- Szív alakú tortaformában, 160 C-on kb 20 percig sütjük, a sütő hőfokának mérséklésével.
- Ha kihűlt, kivágjuk a formából, 3-ba vágjuk és megtöltjük.
- Pudingos krém készítése:
- A tejből egy kicsit félreteszünk, a többit felfőzzük 35 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal.
- A megmaradt hideg tejjel elkeverjük a pudingport.
- Mikor forr a tej, hozzáöntjük a hideg péphez.
- Puding keménységűre főzzük.
- Összeállítás:
- Melegen betöltjük a krémet a piskótaszeletek közé, gyümölcsöket teszünk rá.
- A tetejére is hagyunk gyümölcsöt, majd (tasakon lévő utasítás szreint elkészített) tortazselével zárjuk.
- Felverjük a tejszínt és oldalát, illetve a széleit ezzel díszítjük (ízlés szerinti vastagságban).
Recept infó
- Előkészítés ideje: 45 perc
- Főzés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 20 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 24cm átmérő
A gyümölcsöt így könnyebben be tudom "csempészni" az étrendünkbe.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!