r
Nosalty Logó

"Édes szerelem" torta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
"Édes szerelem" torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

803
Kalória
13.9g
Fehérje
119.9g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
133.2g
Víz
233.6g
Koleszterin
2.1g
Rost
83.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 5612 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 178 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    133.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.4 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4351.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1778 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1135 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    839.5 g
  • Cukor
    587 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    932.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    328 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1880 micro
Összesen 5612 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

A piskótalaphoz

  1. Piskótát készítünk:
  2. A tojásoksárgáját habosra keverjük a 12 dkg cukor 1/3 -részével.
  3. A tojásfehérjét a maradék 2/3 -rész cukorral kemény habbá verjük.
  4. Ezután óvatosan a fehérjés habot belekeverjük a sárgájás masszába.
  5. A lisztet óvatosan belekeverjük.
  6. Szív alakú tortaformában, 160 C-on kb 20 percig sütjük, a sütő hőfokának mérséklésével.
  7. Ha kihűlt, kivágjuk a formából, 3-ba vágjuk és megtöltjük.
  8. Pudingos krém készítése:
  9. A tejből egy kicsit félreteszünk, a többit felfőzzük 35 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a narancshéjjal.
  10. A megmaradt hideg tejjel elkeverjük a pudingport.
  11. Mikor forr a tej, hozzáöntjük a hideg péphez.
  12. Puding keménységűre főzzük.
  13. Összeállítás:
  14. Melegen betöltjük a krémet a piskótaszeletek közé, gyümölcsöket teszünk rá.
  15. A tetejére is hagyunk gyümölcsöt, majd (tasakon lévő utasítás szreint elkészített) tortazselével zárjuk.
  16. Felverjük a tejszínt és oldalát, illetve a széleit ezzel díszítjük (ízlés szerinti vastagságban).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 24cm átmérő

A gyümölcsöt így könnyebben be tudom "csempészni" az étrendünkbe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!