r
Nosalty Logó

Édes puliszkatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Édes puliszkatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1110 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 78 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    493.6 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 278 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1974.5 g
  • Cink
    264 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    208 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1142.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2954 micro
Összesen 1110 kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 78 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricadarát fazékba öntjük a vízzel együtt, és folyamatosan kevergetve körülbelül 10 percig főzzük, míg rotyogni nem kezd.
  2. A túrót áttörjük, elkeverjük benne a tejfölt, tojást és a 2 ek. cukrot.
  3. Egy kerek tortaformát kikenünk margarinnal, majd rákanalazunk egy réteg puliszkát. Arra egy réteg túrót, majd megint puliszka, túró, puliszka. Óvatosan, tortalapáttal egyengessünk el minden réteget, hogy ne keveredjenek össze.
  4. Betoljuk a sütőbe, és fél órán át sütjük, míg kérges lesz a teteje. Amikor teljesen kihűlt és megdermedt, átfordítással kipottyantjuk egy tálcára, és szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3208
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 15.

Ajánló

Juhtúrót, mazsolát tehetünk rá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes puliszkatorta
Fonott Kalács 77 recept

Most olvastam Wass Alberttől a Funtineli boszorkányt. Puliszkát esznek túróval, hallal meg mindenféle tipikus erdélyi étellel. Nuca, a boszorkány egyszer egy ehhez hasonló ételt készített Gáspárnak, amiből én ezt a receptet alakítottam ki. Hamarosan elkészítem a sós változatát is, szalonnával és kaporral.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...