Édes puliszkatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fonott Kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
278
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1110
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.6 g
-
Cink 66 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 285.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 739 micro
Összesen
278
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1974.5 g
-
Cink 264 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 208 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 785 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 11 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1142.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 26 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 121 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2954 micro
Összesen
1110
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kukoricadarát fazékba öntjük a vízzel együtt, és folyamatosan kevergetve körülbelül 10 percig főzzük, míg rotyogni nem kezd.
- A túrót áttörjük, elkeverjük benne a tejfölt, tojást és a 2 ek. cukrot.
- Egy kerek tortaformát kikenünk margarinnal, majd rákanalazunk egy réteg puliszkát. Arra egy réteg túrót, majd megint puliszka, túró, puliszka. Óvatosan, tortalapáttal egyengessünk el minden réteget, hogy ne keveredjenek össze.
- Betoljuk a sütőbe, és fél órán át sütjük, míg kérges lesz a teteje. Amikor teljesen kihűlt és megdermedt, átfordítással kipottyantjuk egy tálcára, és szeletelhetjük is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 34
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3201
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 15.
Ajánló
Juhtúrót, mazsolát tehetünk rá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Fonott Kalács
77 recept
Most olvastam Wass Alberttől a Funtineli boszorkányt. Puliszkát esznek túróval, hallal meg mindenféle tipikus erdélyi étellel. Nuca, a boszorkány egyszer egy ehhez hasonló ételt készített Gáspárnak, amiből én ezt a receptet alakítottam ki. Hamarosan elkészítem a sós változatát is, szalonnával és kaporral.