Édes chiliszósz
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Takibácsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
85
kcal
- 0% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
857
kcal
- 0% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
0g chili0 kcal
-
1.6g fokhagyma2 kcal
-
13.6g fehérborecet3 kcal
-
36.3g cukor140 kcal
-
40.8g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
2.9g víz0 kcal
-
2.7g étkezési keményítő10 kcal
Összesen
155
kcal
- 0% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 434.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 2 mg
-
Nátrium 428 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
85
kcal
- 0% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4347.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 4284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 216.5 g
-
Cukor 200 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 317.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
857
kcal
- 0% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 789 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 777 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.8 dl fehérborecet
-
20 dkg cukor
-
2.3 dl víz
-
1 ek só
-
2 evőkanál víz
-
1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
- A fokhagyma gerezdeket pucoljuk meg. A chili paprikáról vágjuk le a szárát, majd magozzuk ki. Ezt mindenki kísérletezze ki az ízlésének megfelelően. Minél több mag marad benne, annál erősebb lesz. Nekem mag nélkül is megfelelő.
- A fokhagymát, a paprikát, a cukrot, borecetet és a vizet, valamint a sót aprító gépben aprítsuk fel, kicsit pürésítsük.
- Az így kapott pürét öntsük egy kis lábosba és forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük közepesre a lángot alatta, és főzzük egy kicsit, hogy a fokhagyma és a paprika kicsit puhulni tudjon. Ez kb. 5 percig tart.
- A keményítőt és a vizet keverjük el alaposan, majd adjuk a lábosban lévő szószhoz. Főzzük további pár percig, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, tegyük üvegbe, és a hűtőben tároljuk.
- A keményítő segít besűríteni a szószt. Látni fogjuk, hogy a korábban a szósz tetején úszkáló paprika és fokhagyma darabok szépen elrendeződnek a sűrűsödés során és egyenletesen eloszlanak a szószban. Ne nagyon sűrű szószt várjunk végeredménynek, ez egy kellemesen laza, de nem túl folyós állagú finomság lesz. Ha nem akarunk keményítőt használni, főzhetjük az egészet addig, míg a nekünk tetsző sűrűséget el nem éri.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 131
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 67
- Össznézettség: 55533
- Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 24.
Ajánló
húsokhoz, zöldségekhez, mártogatósokhoz
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Takibácsi
27 recept
Néhány receptemnél írtam már, hogy édes chili szósszal igazán finom. Szeretem használni, mert sok fogást fel lehet vele dobni, és amúgy is szeretem a csípőset. Ma már elég sok helyen lehet kapni készen, de el is készíthetjük mi magunk is, és így legalább tudjuk mi van benne :)