r
Nosalty Logó

Dominó szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vezsu
Dominó szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Összesen 2075 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Összesen 8287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Összesen 438 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2083.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.5 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    652 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 2075 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    523.5 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    200 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8335.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2386 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    794 mg
  • Foszfor
    3489 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    789.8 g
  • Cukor
    564 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2748 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    429 micro
  • Kolin:
    894 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1659 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1068 micro
Összesen 8287 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Elkészítés

A barna tésztához

  1. Barna tészta készítése:
  2. A cukrot a tojássárgákkal habosra keverjuk.
  3. A lisztet, cukrot, kakaót és a sütőport összekeverjuk és több részletben hozzáadjuk a sárgákhoz, a tejjel és az olajjal együtt. Végezetül a fehérjékből felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.
  4. Kikent, lisztezett tepsiben előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával megállapítjuk, hogy mikor kész. (Figyeljuk a tésztát, mert ha sokáig sül, kiszárad!)
  5. Amikor kihűlt a tészta, megkenjük vékonyan baracklekvárral és rámorzsoljuk a diós réteget. Elsimítjuk.
  6. Fehér tészta készítése:
  7. A zsiradékot lereszeljük, hozzáadjuk az átszitált tejpor-cukor keveréket és szépen kézzel összedolgozzuk.
  8. Türelmesen, kicsit száraznak tűnhet, de a végén a kéz melegétől gyúrható állagú lesz.
  9. Ekkor kinyújtjuk a tészta nagyságára. Ráhelyezzük a diós rétegre és még a nyújtófával kicsit rá is nyomkodjuk.
  10. Befejezés:
  11. Felszeleteljük, majd felolvasztjuk, vízgőz felett a csokit és átlósan belemátogatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 64947
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szlovákiában a lakodalmak mindenkori süteménye. Imádtam már mint gyerek is, és most felnőttfejjel is. Nem romlik meg, sokáig eláll, már ha marad. Remekül bírja a fagyasztást, úgyhogy váratlan vendégeknek is kitűnő...Minden magyarországi rokonom kedvence lett.  

Hozzávalók

A barna tésztához

A fehér tésztához

A töltelékhez

A csokis réteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...