r
Nosalty Logó

Dobostorta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ikó
Dobostorta 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    558 micro
Összesen 916 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    375.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    3253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4907.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2244 mg
  • Nátrium
    1289 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    867.4 g
  • Cukor
    704 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    736.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3874 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    714 micro
  • K vitamin:
    297 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    459 micro
  • Kolin:
    2616 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3717 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1884 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4461 micro
Összesen 7328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta készítését a papírformák kivágásával kezdjük. Egy tortaformát körberajzoljuk 6 tepsiméretű papíron.
  2. Szokásos módon elkészítjük a piskótát.
  3. A 6 db sütőpapírt tepsire helyezzük, majd kanállal ráadagoljuk a tésztát, és szépen elkenjük.
  4. Előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt világosra megsütjük. Ha megsültek a lapok, rájuk helyezünk egy 24 cm-es tortaformát, és azzal kiszúrjuk a tésztákat, így egyforma kerek piskótákat kapunk.
  5. A krémhez vízgőz fölött felolvasztjuk az étcsokoládét. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd az olvasztott csokoládéval összevegyítjük.
  6. A masszát addig keverjük - szintén vízgőz fölött -, amíg besűrűsödik. Ekkor félretesszük hűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a vajat is.
  7. Ezután egymásra tesszük a lapokat, megtöltjük a krémmel, de egy lapot félreteszünk, erre kerül majd a máz. A krémet se tegyük bele mindet, mert egy kevés kell majd a torta oldalára is.
  8. A tortát akár egy egész éjszakára is hűtőbe tehetjük. A "dobot" lehetőleg csak aznap készítsük el, amikor fogyasszuk vagy ajándékozzuk!
  9. A mázhoz kis lángon, állandó keverés mellett felolvasztjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, míg megbarnul.
  10. Cseppentünk bele pár csepp ecetet, és a legvégén hozzákeverjük a vajat is.
  11. Ezután gyorsan rákenjük a félretett lapra, elsimítjuk, majd vajba mártott késsel bejelöljük a szeleteket. Mikor kissé meghűlt, eldaraboljuk a jelölések mentén. Ha ügyesen csináljuk, 16 szeletesre lehet vágni!
  12. Díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 28933
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 06.

Ajánló

Fontos! Ez a karamelldísz nagyon veszélyes! Magas hőfokú és ragadós! Ha kezünkre fröccsen, komoly sérülést okoz! Én szereztem is vele egy igen komoly problémát magamnak. 2 ujjam összeragadt a karamelltől, ahogy kentem rá a lapra, és nem azzal foglalkoztam, hogy mennyire fáj, és éget, hanem azzal, hogy gyorsan, mert nem fogom tudni szépen elsimítani. A következménye az lett, hogy csúnya hólyagot szereztem, ami több, mint 2 hét alatt gyógyult be. Tényleg nagyon vigyázzatok!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tesómnak megígértem, hogy 100. születésnapjára sütök Neki egy Dobostortát... mivel ez a kedvence! Igaz, még messze van a 100., de így is nagyon örült neki. És mindenkinek nagyon ízlett!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...