Dobimisu
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tortalap
-
11g finomliszt39 kcal
-
14 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
4g édesítőszer0 kcal
-
4g vaj30 kcal
Csokikrém
-
18g tojás23 kcal
-
5g édesítőszer0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
19 kcal
-
0 kcal
-
145 kcal
Tiramisukrém
-
42g ricotta63 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
3g édesítőszer0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
603
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tortalap
-
65g finomliszt237 kcal
-
83 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
25g édesítőszer0 kcal
-
25g vaj179 kcal
Csokikrém
-
110g tojás138 kcal
-
30g édesítőszer0 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
114 kcal
-
0 kcal
-
869 kcal
Tiramisukrém
-
250g ricotta375 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
20g édesítőszer0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3618
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tortalap
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
6 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
1.9g édesítőszer0 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
Csokikrém
-
8.2g tojás10 kcal
-
2.2g édesítőszer0 kcal
-
13.5g vaj97 kcal
-
3.7g cukrozatlan kakaópor9 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
11.2g cukormentes csokoládé65 kcal
Tiramisukrém
-
18.7g ricotta28 kcal
-
8.2g tojás10 kcal
-
12.7g citrom2 kcal
-
1.5g édesítőszer0 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0.6g habfixáló2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
270
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 257 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 88.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 361 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 355 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
603
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 286.1 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1644 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3656.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 832 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 389 mg
-
Foszfor 1542 mg
-
Nátrium 724 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.4 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 531 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2168 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 263 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 961 mg
-
Retinol - A vitamin: 2133 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 410 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1556 micro
Összesen
3618
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 54 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 160 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
270
kcal
Hozzávalók
Tortalap
-
2 db tojás
-
25 g édesítőszer
-
25 g vaj
Csokikrém
-
2 db tojás
-
30 g édesítőszer
-
180 g vaj
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
150 g cukormentes csokoládé
Tiramisukrém
-
250 g ricotta
-
2 db tojás
-
1 db citrom
-
20 g édesítőszer
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csomag habfixáló
-
1 csipet só
Elkészítés
Tortalap
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat az édesítő felével elkezdjük kihabosítani, és közben hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
- A tojásfehérjéket az édesítő másik felével kemény habbá verjük, majd óvatosan több részletben mehet a tojássárgájához, és szépen csomómentesre keverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön nagyon.
- Az átszitált lisztet a tojásos keverékhez több részletben adjuk, ügyelve, ne maradjon lisztes csomó. Ha előre berajzoltuk a sütőpapírokra a leendő tortalapok nagyságát jelző köröket, akkor egyszerű dolgunk lesz, hiszen ezekre a körökre kell igazítani az odahalmozott tészta mennyiségét.
- Ha kész mind az öt, akkor nincs más dolgunk, mint 170 fokon előmelegített sütőben 8-9 perc alatt készre sütni őket.
- Nincs más dolgunk, mint felépíteni a tortát, fogjunk egy tésztalapot, erre mehet a tiramisukrém 1/3 része, majd egy másik tésztalap, és a csokikrém kicsit több, mint 1/3 része, kell az oldalára is, szóval úgy hagyjunk csokikrémet. Ezt a művelet addig folytatjuk amíg szépen fel nem épül a torta, Ezek után mehet a hűtőbe, egy egész éjszakára is.
- Kivéve a hűtőből díszítjük, és a dobostető mintájára szórjuk a kakaóport. Szeleteljük és kínáljuk!
Csokikrém
- A tojásokat vízgőz fölött az édesítővel elkeverve melegítjük. A felkockázott vajat, az átszitált kakaóporral és vanília aromával szépen kikeverjük.
- A cukormentes étcsokit apró darabokra törjük és vagy vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. A krém minden összetevőjét szépen összeöntjük, majd egy csomómentes kicsit masszív, de nagyon finom krémet keverünk belőlük.
Tiramisukrém
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük. Mehet bele a ricotta is, és ezzel csomómentesre keverjük.
- Ezután megy bele a vaníliaaroma, és a citrom reszelt héja, valamint a citrom felének a leve, és ezt is szépen elkeverjük.
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük kihabosítani, majd félúton mehet hozzá a habfixáló és teljesen kikeverjük, hogy egy jó kemény habot kapjunk. A tojásfehérjehabot két részletben szépen óvatosan ügyelve, hogy ne nagyon törjön össze a hab, hozzákeverjük, a riccotás masszához.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1645
- Feltöltés dátuma: 2022. április 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Szakál Benjámin
22 recept