r
Nosalty Logó

Dobimisu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szakál Benjámin
Dobimisu
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tortalap

Csokikrém

Tiramisukrém

Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tortalap

Csokikrém

Tiramisukrém

Összesen 3618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tortalap

Csokikrém

Tiramisukrém

Összesen 270 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 603 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92 g

Zsír

  • Összesen
    286.1 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.4 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    531 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    961 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 3618 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

Tortalap

Csokikrém

Tiramisukrém

Elkészítés

Tortalap

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat az édesítő felével elkezdjük kihabosítani, és közben hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  2. A tojásfehérjéket az édesítő másik felével kemény habbá verjük, majd óvatosan több részletben mehet a tojássárgájához, és szépen csomómentesre keverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön nagyon.
  3. Az átszitált lisztet a tojásos keverékhez több részletben adjuk, ügyelve, ne maradjon lisztes csomó. Ha előre berajzoltuk a sütőpapírokra a leendő tortalapok nagyságát jelző köröket, akkor egyszerű dolgunk lesz, hiszen ezekre a körökre kell igazítani az odahalmozott tészta mennyiségét.
  4. Ha kész mind az öt, akkor nincs más dolgunk, mint 170 fokon előmelegített sütőben 8-9 perc alatt készre sütni őket.
  5. Nincs más dolgunk, mint felépíteni a tortát, fogjunk egy tésztalapot, erre mehet a tiramisukrém 1/3 része, majd egy másik tésztalap, és a csokikrém kicsit több, mint 1/3 része, kell az oldalára is, szóval úgy hagyjunk csokikrémet. Ezt a művelet addig folytatjuk amíg szépen fel nem épül a torta, Ezek után mehet a hűtőbe, egy egész éjszakára is.
  6. Kivéve a hűtőből díszítjük, és a dobostető mintájára szórjuk a kakaóport. Szeleteljük és kínáljuk!

Csokikrém

  1. A tojásokat vízgőz fölött az édesítővel elkeverve melegítjük. A felkockázott vajat, az átszitált kakaóporral és vanília aromával szépen kikeverjük.
  2. A cukormentes étcsokit apró darabokra törjük és vagy vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk. A krém minden összetevőjét szépen összeöntjük, majd egy csomómentes kicsit masszív, de nagyon finom krémet keverünk belőlük.

Tiramisukrém

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját az édesítővel fehéredésig keverjük. Mehet bele a ricotta is, és ezzel csomómentesre keverjük.
  2. Ezután megy bele a vaníliaaroma, és a citrom reszelt héja, valamint a citrom felének a leve, és ezt is szépen elkeverjük.
  3. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük kihabosítani, majd félúton mehet hozzá a habfixáló és teljesen kikeverjük, hogy egy jó kemény habot kapjunk. A tojásfehérjehabot két részletben szépen óvatosan ügyelve, hogy ne nagyon törjön össze a hab, hozzákeverjük, a riccotás masszához.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1641
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobimisu
Szakál Benjámin 22 recept

Hozzávalók

Tortalap

Csokikrém

Tiramisukrém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...