r
Nosalty Logó

Diós szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Diós szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 574 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 180 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 574 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4231.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    577 mg
  • Foszfor
    1684 mg
  • Nátrium
    1093 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.3 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1510.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2593 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1472 micro
Összesen 4591 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta minden hozzávalóját egy mély tálba mérjük és egyneművé kavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a szódabikarbónát a lisztben vagy a dióban vegyítsük el!
  2. Egy tortaformát vastagon vajazzunk ki (lisztezni nem kell).
  3. A tésztát öntsük bele, simítsuk el.
  4. A megmosott szilvákat magozzuk ki. A szilva egyik felét mártsuk meg fahéjas cukorban, borítsuk össze a másik fél szilvával, a mag helyére pedig illesszünk egy fél diószemet.
  5. Az összeillesztett diós szilvaszemeket nyomjuk a tésztába.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeveréssel 165 fokon süssük készre, kb. 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük!
  7. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük. Tetejét porcukorral is megszórhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 592
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 40288
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Ajánló

Nem tudok mit írni: egyszerűen meg kell sütni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vannak receptek, amik minden évben a kezembe kerülnek, megcsodálom őket, aztán félreteszem, hogy majd. Ezt a receptet 10 éve pakolgatom :-D Kár, hogy nem sütöttem meg hamarabb, mert nagyon-nagyon finom sütemény! A dió és a szilva remek páros! A tejföltől és a joghurttól puha, nem száraz a tészta. Az újság szerint ez egy régi-régi magyar recept, csak megreformálva. Mindenképp érdemes kipróbálni! Sőt, a diót szerintem mákkal is lehet helyettesíteni!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...