Diós szilvatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
19g tejföl37 kcal
-
19g joghurt11 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
23g porcukor87 kcal
-
5g barna cukor19 kcal
-
38g rizsliszt137 kcal
-
14g dió90 kcal
-
0 kcal
-
2g vaj13 kcal
A tetejére
Összesen
574
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
150g tejföl297 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
40g barna cukor152 kcal
-
300g rizsliszt1098 kcal
-
110g dió719 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A tetejére
Összesen
4591
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
5.8g tejföl12 kcal
-
5.8g joghurt4 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
1.6g barna cukor6 kcal
-
11.7g rizsliszt43 kcal
-
4.3g dió28 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
A tetejére
Összesen
180
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 24.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 188.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
574
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 199.3 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 498 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4231.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 740 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 577 mg
-
Foszfor 1684 mg
-
Nátrium 1093 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 663.3 g
-
Cukor 377 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1510.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 703 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 464 mg
-
Retinol - A vitamin: 471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2593 micro
-
β-crypt 471 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1472 micro
Összesen
4591
kcal
- 3% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tészta minden hozzávalóját egy mély tálba mérjük és egyneművé kavarjuk. Ügyeljünk arra, hogy a szódabikarbónát a lisztben vagy a dióban vegyítsük el!
- Egy tortaformát vastagon vajazzunk ki (lisztezni nem kell).
- A tésztát öntsük bele, simítsuk el.
- A megmosott szilvákat magozzuk ki. A szilva egyik felét mártsuk meg fahéjas cukorban, borítsuk össze a másik fél szilvával, a mag helyére pedig illesszünk egy fél diószemet.
- Az összeillesztett diós szilvaszemeket nyomjuk a tésztába.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, hőlégkeveréssel 165 fokon süssük készre, kb. 35-40 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük!
- Hagyjuk kihűlni, csak utána szeljük. Tetejét porcukorral is megszórhatjuk.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 592
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 40288
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.
Ajánló
Nem tudok mit írni: egyszerűen meg kell sütni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Vannak receptek, amik minden évben a kezembe kerülnek, megcsodálom őket, aztán félreteszem, hogy majd. Ezt a receptet 10 éve pakolgatom :-D Kár, hogy nem sütöttem meg hamarabb, mert nagyon-nagyon finom sütemény! A dió és a szilva remek páros! A tejföltől és a joghurttól puha, nem száraz a tészta. Az újság szerint ez egy régi-régi magyar recept, csak megreformálva. Mindenképp érdemes kipróbálni! Sőt, a diót szerintem mákkal is lehet helyettesíteni!