r
Nosalty Logó

Diós süti szilvával

Ligeti Károly
Diós süti szilvával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

tészta

szilva

468
Kalória
9.6g
Fehérje
60.6g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
132g
Víz
70.8g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
31g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

szilva

Összesen 468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

szilva

Összesen 5617 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

tészta

szilva

Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    115.1 g

Zsír

  • Összesen
    270 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4297.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    966 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    2090 mg
  • Nátrium
    384 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    726.8 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1584.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    484 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2409 micro
  • β-crypt
    433 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1708 micro
Összesen 5617 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A diót ledaráljuk. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával.
  2. Egy 23x36 cm tepsit aljába sütőpapírt teszünk, amit vékonyan kivajazunk, vagy megkenünk olajjal.
  3. A tészta hozzávalóit egy tálba mérjük, és jól összekavarjuk, majd a tepsibe öntjük.

szilva

  1. A szilvákat kimagozzuk, a mag helyére kevés fahéjas cukrot szórunk, és egy negyed diót rakunk. Az így elkészített szilvaszemeket a tésztába nyomjuk.
  2. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, tűpróbával ellenőrizzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x23

Ez egy finom diós süti, ami annak ellenére nem száraz és morzsálódó, hogy nincs benne krém. A tésztában lévő tejföl és a szilva gondoskodik erről.

További receptek

Baklavacroissant

Ugyanúgy ropogós, ugyanolyan diós, ugyanúgy csöpög lemezes belsejéből a cukorszirup: ez a baklava azonban mind időben, mind munkában jóval kevesebbet kér tőlünk. A titok nyitja egy-két ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...